|

Ülker Golf'ten 75 milyon TL'lik yatırım

Ülker Golf, 10. yılına yeni bir üretim tesisi ile giriyor. Kahramanmaraş''ta açılacak olan fabrika yıllık dondurma üretiminin yüzde 25''ini karşılayacak.

YENİSAFAK.COM.TR - EKONOMİ
00:00 - 14/03/2013 Perşembe
Güncelleme: 18:04 - 14/03/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Ülker Golf'ten 75 milyon TL'lik yatırım
Ülker Golf'ten 75 milyon TL'lik yatırım

Şirketin yatırımlarının ve hedeflerinin paylaşıldığı basın toplantısında konuşan Ülker Golf Genel Müdürü Ender Buruk, Ülker Golf''un kat ettiği büyümenin yanı sıra, Türkiye dondurma pazarının da her geçen yıl büyük bir gelişme gösterdiğini kaydetti. Buruk, ''2012 yılında, önceki yıllara göre daha hızlı bir gelişim içine giren pazar, 2007''den bu yana yılda ortalama %15''lik bir büyüme yakaladı. Pazar, kişi başı tüketimin 2012 yılında 4.1 litreye çıkmasıyla 2012 yıl sonu itibariyle 2 Milyar TL''ye ulaştı.'' şeklinde bilgi verdi.

Bu veriler paralelinde, pazarı büyütme hedefiyle çalışan bir marka olan Ülker Golf, pazarda daha da büyümek, üretim kapasitesini artırmak, ürünlerini daha geniş bir ağda dağıtmak ve daha çok istihdam sağlamak amacı ile Kahramanmaraş''ta ikinci bir fabrikanın temellerini attı.

Genel Müdür Ender Buruk yeni yatırım ile ilgili olarak ''Kahramanmaraş fabrikamıza yapacağımız yatırım 75 Milyon TL''yi bulacak. 2014 yılında hizmete açılacak olan bu yeni tesis ile Ülker Golf''ün toplam üretim kapasitesi 160 milyon litreye çıkacak. Bölgesel gelişime destek olma ve lojistik verimlilik düşüncesiyle Kahramanmaraş''ta kurulmakta olan fabrika, aynı zamanda bölgede geçtiğimiz sene açılan Ak Gıda Süt Fabrikasından taze sütü kolay ve güvenle tedarik edebilecek şekilde tasarlandı.'' dedi.

Yeni yatırımın Ülker Golf''ün ihracatını da artıracağını belirten Buruk, ''Yurtiçine üretimin yanı sıra yakın coğrafyada da etkin bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Ülker Golf yeni fabrikasıyla ihracatını da artıracak. İhracata 2006 yılında 3 ülke ile başlayan, bu sayıyı bugün 13 ülkeye ulaştıran Ülker Golf, dış satıma başladığı günden bugüne ihracatını 4 katı artırmış durumda.'' şeklinde konuştu. Ülker Golf bugün 25 milyon dolarlık ihracat yapıyor.

2015 hedefi 180 milyon litre üretim

Ülker Golf, önümüzdeki dönemlerde de Türkiye pazarında yatırımlara devam ederken bir yandan da çevre coğrafyalardaki gücünü artırmayı hedefliyor. 2015 yılı itibarıyla toplam üretiminin 180 milyon litreye çıkması ve yıllık ortalama büyümenin %20''ye ulaşması hedefleniyor.

2013''te yeni bir yatırım daha: Keçi sütü çiftliği

2013 yılına dair hayata geçen bir önemli yatırım da 2012 yılında çalışmaları başlayan ''Ülker Golf Keçi Çiftliği'' oldu. Bursa Karacabey''de kurulan çiftlik ile ilgili olarak Ender Buruk şunları söyledi: ''Maraş usulü dondurmaların lezzetine lezzet katmak için kullandığımız keçi sütünün tamamını artık kendi çiftliğimizden temin edeceğiz. Maraş usulü dondurmalarımızın tamamında kullanılmak üzere özel olarak açılan keçi çiftliğimizi, 24 bin metrekare toplam alanda faaliyete geçirdik. Şu anda çiftliğimizde 1000 tane keçimiz var. Çiftlik en son teknoloji otomatik sağım sistemi ile çalışıyor.'' Buruk sözlerine, çiftlikteki otomatik sağım sisteminde el değmeden soğutma tankına giden sütün, aynı gün el değmeden 30 dakika uzaklıktaki Bursa fabrikaya ulaştırıldığını, bu sayede ürünlere taze, doğal ve güvenilir bir kaynaktan süt temin ettiklerini de ekledi.

Türkiye''de ilk ve tek: Hobby Cone

Ülker Golf''ün 2013''te lansmanını yapacağı en önemli ürünlerden biri olan Hobby Cone, çıtır külah içinde sütlü dondurmanın üzerinin Ülker Çikolatası kaplanması ile oluşuyor. Mini kornet olma özelliği ile Hobby Cone Türkiye pazarında yeni bir kategoriye öncülük edecek.


11 yıl önce