|

Umre fiyatları 800 Euro''dan başlıyor

Türkiye''den umreye ilgi artıyor. Bu ilgiyi gören hac ve umre firmaları da her gelir grubu için paket ortaya koyuyor. Umre fiyatları, şu aşamada 800 Euro ile 2 bin 500 Euro arasında değişiyor.

Cihan
00:00 - 14/12/2013 Cumartesi
Güncelleme: 15:07 - 14/12/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Umre fiyatları 800 Euro''dan başlıyor
Umre fiyatları 800 Euro''dan başlıyor

5. Hac, Umre ve İnanç Turizmi Fuarı, Feshane''de devam ediyor. 15 Aralık''a kadar açık kalacak fuarda yerini alan hac ve umre firmaları, kampanya ile fiyatlarını açıklıyor. Kutlu yolculuk için yeni paketlerini tanıtan Hizmet Turizm'in Hac ve Umre Satış Sorumlusu Mustafa Özdal, dar ve orta gelir grubuna önem verdiklerini dile getiriyor. Fiyatlarının geçen sene ile hemen hemen aynı olduğunu vurgulayan Özdal, paket bedellerinin 800-900 Euro''dan başladığını ve 2 bin 500 Euro''ya kadar çıktığını ifade ediyor. Özdal, fiyatlarına uçak biletlerinin; konaklama, tur ve rehber ile sigorta giderlerinin dahil olduğunu da aktarıyor.

Türkiye''den bu sene umreye 400 bin, Hacc'a 100 bin kişinin gittiğini aktaran Özdal, taleplerin seneden seneye arttığını belirtiyor. Aşırı talep dolayısıyla Suudi Arabistan''ın umre vizelerini kısıtladığından söz eden Özdal, "Daha evvel kutlu yolculuğun müddeti 30 gün idi, bu seneden itibaren 14 oldu. Tabii bunun talepleri, sektörü çok da etkileyeceğini sanmıyoruz. Nihayetinde müminler, dinin gereğini yapacak. Umreye ilgi daralmayacaktır." ifadelerini kullanıyor.

Hac ve Umre Fuarı''nda VIP Umre programı ile yerini alan Semerşah Turizm ve Seyahat Acentası''nın Tanıtım Sorumlusu Kazımnur Çamözü ise her gelir grubu, toplum katmanı için paketleri bulunduğunu anlatıyor. Çamözü, umrecileri kendi uçakları ile taşıdıklarını, kendi otellerinde ağırladıklarını, kaydediyor. Fiyatlarının 900 Euro ile bin 350 Euro olarak ilan ediyor. Paketlerinin bedelinin geçen senenin altında olduğuna temas ediyor.

İlgi bakımından 2013''ten memnun olan Çamözü, 2014''ten gayet umutlu. 2014''te 7 senedir başvurup da kurada gelmeyenlerin Hacca gideceğini, gidemeyecek olanların da umreye yöneleceğini sözlerine ekliyor.


10 yıl önce