|

Üniversiteliler için bu yıl 'Sallanmaya vakit yok'

DASK, üniversite öğrencilerine yönelik kısa film yarışması başlattı. 'Sallanmaya vakit yok!' temasıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmada, öğrenciler zorunlu deprem sigortasının önemini en iyi anlatan kısa filmi yapmak için yarışacaklar.

00:00 - 24/04/2012 Salı
Güncelleme: 23:36 - 23/04/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Üniversiteliler için bu yıl 'Sallanmaya vakit yok'
Üniversiteliler için bu yıl 'Sallanmaya vakit yok'

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK), genç nesillerde deprem bilincini geliştirmek, üniversitelileri üretime teşvik etmek amacıyla düzenlediği dördüncü kısa film yarışmasına başvurular 1 Haziran'da sona erecek. Üniversitelerde lisans ve lisansüstü eğitim gören öğrencilere yönelik, 'Sallanmaya vakit yok!' temalı yarışmada gençler, zorunlu deprem sigortasının önemini ve son dönemde Türkiye'de yaşanan depremlerden edinilen deneyim ve dersleri 3 dakikalık filmleriyle anlatmaya çalışacaklar.

Son üç yıldır DASK kısa film yarışmasının üniversite öğrencileri tarafından yoğun ilgiyle karşılanmasının memnuniyet verici olduğunu belirten DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı şöyle konuştu: 'Deprem konusundaki duyarlılığı artırmak için gençlere önemli görevler düşüyor. Bu amaçla 2009'dan bu yana güzel sanatlar ve iletişim fakültelerinde okuyan üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz kısa film yarışmasını bu yıl tüm lisans ve lisansüstü öğrencilerine açtık. Gençlerin yarışmamıza katılımını artırarak onları ülkemizde en çok hasar meydana getiren afetlerden biri olan deprem üzerine düşünmeye ve yaratıcı çalışmalarıyla DASK'ın toplumu bilinçlendirme çalışmalarına destek olmaya davet ediyoruz.'

Derviş Zaim, Emre Karayel ve Mehmet Açar da jüride

DASK 4. Kısa Film Yarışma jürisi ödüllü yönetmenler Derviş Zaim ve Üstün Barışta, oyuncu Emre Karayel, sinema yazarı Mehmet Açar'la dikkat çekiyor. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Murat Vural, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özden Cankaya, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suat Gezgin, Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, DASK Genel Sekreteri Serpil Yakut da jüride yer alıyor.

DASK 4. Kısa Film Yarışması'nın birincisi MacBook Pro ve Sony HXR - MC2000E kameranın sahibi olurken ikinci MacBook Pro, üçüncü iMac'le ödüllendirilecek. Yarışma kapsamında DASK'ın Facebook sayfasından yapılacak oylamayla iki katılımcıya da İzleyici Özel Ödülü verilecek. İzleyici Özel Ödülü almaya hak kazananlar sırasıyla Canon SLR ve Canon Compact dijital fotoğraf makinesi sahibi olacak.



12 yıl önce