|

Volkswagen ofislerinde arama

Alman savcılar Volkswagen ofislerinde arama yaptı

Yeni Şafak
17:59 - 8/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 18:10 - 8/10/2015 Perşembe
Diğer

Alman savcılar, Volkswagen'in merkezinin bulunduğu Wolfsburg'da ve diğer kentlerdeki ofislerinde arama yaptı.



Braunschweig Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmada ofislerdeki belgeler ve veri depolarında dizel emisyonu manipülasyonuna ilişkin bilgi arandı.



Açıklamaya göre ofislerdeki aralamalarda 3 savcıya, Aşağı Saksonya Eyaleti Kriminal Soruşturma Ofisi yardımcı oldu.



Volkswagen ABD CEO'su Michael Horn, ABD Senatosu'nda ifade verdi. Horn, emisyon skandalına yol açan yazılımın, söz konusu testte hile yapmak için kurulduğunu söyledi.



Merkel: Skandal istihdamı tehdit ediyor


Almanya Başbakanı Angela Merkel, Volkswagen'de patlayan emisyon skandalı nedeniyle otomotiv sektörünün geneline yöneltilen suçlamaların istihdamı tehdit ettiğini söyledi



Almanya Başbakanı Angela Merkel, Audi, Porsche, Seat, Skoda gibi pek çok büyük markayı bünyesinde barındıran Alman otomotiv devi Volkswagen'in dizel araçlarda emisyon skandalını temizlemek için elinde gelenin en iyisini yaptığına inandığını belirtirken, çevreci grupları otomotiv sektörünün geneline suçlamalar yöneltmemeleri konusunda uyardı.



"Volkwagen'de olan şeyler acil şekilde temizlenmeli" diyen Angela Merkel; "Şeffaflığa ihtiyacımız var. Volkswagen'in bunu sağlayacağına inanıyorum. Ancak bu skandal çevreciler tarafından otomotiv sektörünün tamamının suçlanması için kullanılmamalı. Avrupa'da binlerce ve binlerce istihdam riske giriyor" dedi.


#Volkswagen
#Alman savcılar
#Volkswagen ABD
9 yıl önce