|

Yaş çayda alım haftaya başlıyor

Karadenizli çiftçinin merakla beklediği çay alımı haftaya başlıyor. ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu, randevu sistemiyle almaya başlayacakları yaş çayın kilogram fiyatını açıklanan zammın üzerinde tutacaklarını söyledi. Sütlüoğlu, kotaları da bu yıl yüksek tutacaklarını belirtti.

Yeni Şafak
04:00 - 25/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 20:56 - 24/04/2015 Cuma
Yeni Şafak

Doğu karadeniz çiftçisinin merakla beklediği yaş çay alımları önümüzdeki hafta başlıyor. ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 29 Nisan itibarıyla Artvin'den Giresun'a kadar bütün bölgede yaş çay sezonunu başlatacaklarını ve ürün almaya başlayacaklarını belirtti. Hava şartları nedeniyle yaş çayın 2011 yılında olduğu gibi sahilden yüksek kesimlere kadar aynı anda geldiğini ifade eden Sütlüoğlu, “Bu nedenle bu sene de kotaları yüksek tutuyoruz. Mayıs ayında ilk sürgün kotamız 400 kilogramdır. Vatandaşın mağdur olmaması için, özel sektör tarafından müstahsilin mağdur olmaması için kotayı yüksek tutuyoruz" dedi.



ZAM ORANIMIZ DAHA YÜKSEK OLACAK


Yeni sezonda uygulanacak çay alım fiyatlarını da açıklayan Sütlüoğlu, “Bu sene de kotaları yüksek tutuyoruz. Mayıs ayında ilk sürgün kotamız 400 kilogram. Yaş çaya yapılacak zam oranının biraz daha üzerinde zam yapacağız” dedi.



BEYAZ ÇAY'IN KİLOSU 350 TL


Beyaz çay alımlarının devam edeceğini vurgulayan Sütlüoğlu, “Çay daha tazedir. Üreticilerimiz bu çaylardan tomurcuk çayı toplayabilirler. Bu sene yaş çaya yapılacak zam oranının biraz daha üzerinde zam yapacağız. Beyaz çayın kilogramını 350 liradan alacağız. Beyaz çay için vakit kaybetmeden üreticilerimiz tarlaya girsin" diye konuştu.


#yaş çay alımları
#çaykur
#Beyaz çay
9 yıl önce