|

Yatırımın güvenli limanı Yeni Türkiye

Yeni Türkiye’nin yeni bir siyaset ve ekonomik anlayışa yöneldiğini söyleyen MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, bu anlayışla yabancı yatırımların son 10 yılda 18 kat arttığını söyledi. Olpak, Türkiye’nin yatırımcısı için güvenli bir liman ve kazançlı bir ticari alan tesis ettiğini vurguladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:27 - 25/11/2014 Salı
Yeni Şafak
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, Yeni Türkiye’nin, yeni bir siyasete, yeni bir sosyoloji ve yeni bir ekonomik anlayışa yöneldiğini, sırtını ise Halep’e, Bağdat’a, Myanmar’a, Somali’ye, Kudüs’e, Gazze’ye, Ramallah’a dönmeyen Türkiye olduğunu söyledi. Olpak, “4. Uluslararası Filistin İş Forumu”nun (PBF) açılışında, uluslararası toplumun, İslam aleminin, Birleşmiş Milletler’in, insan hakları örgütlerinin tarihi bir sınavdan geçtiğini, dünyanın egemen güçlerinin, Ortadoğu’da, Suriye’de, Myanmar’da, Somali’de, Filistin’de yaşanan dram karşısında bu sınavı kaybettiğini belirtti.

İSRAİL DEVLET TERÖRÜ ESTİRİYOR

Kudüs ve müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’nın tehlikeli gelişmelere gebe olduğunu dile getiren Olpak, şunları kaydetti: “İşgal kuvvetlerinin Mescid-i Aksa’nın içine girip, mihraba kadar kirletmelerine tanık olduk. Yaşananlar karşısında, Filistin halkı, kadınlarıyla, gençleriyle direnirken, İsrail terör estirmeye, Batı da her zamanki gibi, sessiz kalmaya devam ediyor. Çevre konusu gündeme gelince, sözde çok duyarlı olan dünya kamuoyu, müslümanlar öldürüldüğünde aniden duyarlığını yitiriyor. Zor bir sınav. Sadece sizin için zor değil, hepimiz için zor. Zor ama biliyoruz ki Dünyada, hepimiz farklı şekillerde imtihan ediliyoruz.”

YENİ TÜRKİYE İNŞA EDİLİYOR

Olpak, MÜSİAD olarak her fırsatta Türkiye için “Huzur, Güven ve Pozitif İstikrar”a ihtiyaç olduğunu yinelediklerini hatırlatarak, genel olarak İslam coğrafyasına işaret eden sorunlu bölgelerde, tarihin hiçbir safhasında olmadığı kadar iş birliğine ve anlayış birliğine ihtiyaç olduğunu dile getirdi. Konuşmasında Türkiye’de son 12 yıllık süreçte yaşanan değişim ve dönüşüme de değinen Olpak, “Hükümetimiz ve ardındaki büyük kamuoyu desteğiyle, adeta yeni bir Türkiye inşa ediliyor” dedi. 

SIRTINI DÖNMEZ

Yeni Türkiye’nin, yeni bir siyasete, yeni bir sosyolojiye, yeni bir ekonomik anlayışa yönelen, sırtını Halep’e, Bağdat’a, Myanmar’a, Somali’ye, Kudüs’e, Gazze’ye, Ramallah’a dönmeyen Türkiye olduğunu dile getiren Olpak, şöyle devam etti: “’Türkiye, doğrudan yatırımlarda küresel merkezi olmuştur. Doğrudan yatırımlar, 2002'den bu yana 18 kat çıkarak 10,2 milyar dolara yükseldi. Türkiye, yatırımcısı için güvenli bir liman ve kazançlı bir ticari alan tesis ediyor" dedi. 

Gazze’nin inşasında gelin yatırım yapın

Filistin Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Muhammad Mustafa, Gazze'nin yeniden inşasında,  Türk yatırımcıları ülkesinde yatırıma davet etti. Mustafa, "Gazze’nin yeniden imarı için finansman sağlanması gerekiyor. Filistin'in elinde büyük bir plan var. Filistin’e yatırım için davet sunmak istiyorum. Riske göre kazanımlar da var, hükümet olarak sizinle çalışmaya hazırız.”


Küresel MÜSİAD kurultayı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD)’ın Türkiye ve dünyadaki 225 temsilcisi dün ilk kez İstanbul’da bir araya geldi. MÜSİAD Dünya Genel İdare Kurulu WOW Otel ve Kongre Merkezi’nde düzenlenirken, toplantıya Türkiye’deki 83 şube başkanı, dünyada 63 ülkedeki 159 noktada görev yapan temsilciler ve MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. 

24 YILLIK EMEK

İlk kez bir araya gelen Genel Kurul için ‘değerli’ olduğunu ifade eden MÜSİAD Başkanı Nail Olpak toplantının hayırlara vesile olmasını diledi. Nail Olpak, MÜSİAD’ın kurulduğu 1990 yılından bu yana hem Türkiye’de hem de dünyanın en uzak köşelerinde 24 yıldır durmadan, yorulmadan, azimle ve gayretle çalışan MÜSİAD için emek verenleri ilk kez bir arada görmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. 

Filistin'de fon oluşturulacak

PBF Başkanı Dr. Abu Obalda Khairi Hafız da Filistin’deki küçük ve orta ölçekli şirketlere destek amacıyla bir fon oluşturulacağını ve Filistin’li iş adamları olarak bu fona destek vereceklerini, bu fon çerçevesinde Filistin halkını tüketiciden üretici konuma getirmek istediklerini anlattı.

#MÜSİAD
#Nail Olpak
#4. Uluslararası Filistin İş Forumu
9 yıl önce