|

‘Yeni bir başarı hikayesi lazım’

DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan mezun olan yüzbinlerce genç için istihdam oluşturulmasını istedi. Vardan “Yeni başarı hikayelerine ihtiyacımız var" dedi. İhracat hedefi için Vardan, 120 milyar $ yatırım gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 26/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 19:49 - 25/03/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, “Yeni başarı hikayelerine ihtiyacımız var. Her yıl 700-750 bin genç üniversiteden mezun oluyor, bunlar için istihdam oluşturulması gerek” dedi. 450 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşılabilmesi için 120 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Vardan, “Bütün bunları dikkate aldığımızda dahi Türk ekonomisinin iyi bir iş çıkardığını söylemek mümkün. Orta gelir tuzağına düşmemek


ve bu seviyede kalmamak için bir şeyler yapmak durumundayız” şeklinde konuştu.



İHRACATA BAKIŞ AÇISI DEĞİŞTİ


Vardan, Global Trade Review tarafından düzenlenen “9. Türk Ticaret ve İhracat Finansmanı Konferansı”nda yaptığı konuşmada, 1959'dan 2002 yılına kadar Türkiye'de 16 ekonomik krizin yaşandığını, 2002 yılından sonra gerçekleştirilen reformlarla Türkiye'nin dünyanın en büyük 17'nci, Avrupa'nın ise 6'ncı büyük ekonomisi haline geldiğini söyledi. Osmanlı'dan bu yana Türkiye'nin tüccar bir devlet olduğuna işaret eden Vardan, son 10 yolda ihracatçılara bakış açısında ciddi anlamda değişiklikler olduğunu kaydetti. Vardan, iç makroekonomik şartların iyileştirilmesi ve küresel talebin de güçlü seyretmesi ile ihracat alanında faaliyet gösterenlerin olumlu şekilde etkilendiğini dile getirdi. Vardan Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da ve Libya'da yaşananların Türkiye ekonomisini etkilediğini söyledi.


#Ömer Cihad Vardan
#DEİK
#ihracat
9 yıl önce