|

Yeni bir başarı hikayesi zamanı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye’nin yaptığı bütün reformları koruyarak yeni hikayelerle üretim eksenli güçlü bir ekonomi kurmanın gayretinde olacağını söyledi. Kurtulmuş, “Yeni ana sloganımız ‘Makro istikrardan mikro başarılara yönelmek” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:05 - 22/04/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, dün İstanbul'da düzenlediği sohbet toplantısında hem yeni Türkiye algısını anlattı hem soruları cevaplandırdı. “Ekonomi alanında değişim süreci ve gelecek vizyonu” konulu bir sunum yapan Kurtulmuş, “Türkiye'nin önce ekonomiyi düzeltelim, kişi başına milli geliri 25 bin dolara çıkaralım sonra demokrasimizin standardını yükseltelim deme şansı dün de bugün de yok” diye konuştu.



DÖRT TEMEL REFORM İHTİYACI


Bugünden 2023'e kadar Türkiye'nin dönüşüm süreci olacağını dile getiren Kurtulmuş; siyasi partilere, siyasi aktörlere bağlı olmaksızın Türkiye'nin ekonomik ve siyasi reformlarını sürdürebilmesinin gelecekteki en temel mesele olduğunu söyledi. Kurtulmuş, Türkiye'nin yeni bir Anayasa yapma, terörü sona erdirilme, antidemokratik bütün yasaları temizlenme ve toplumsal bütünlüğü sağlama gibi süreçleri tamamlamak zorunda olduğunu anlattı.



CHP YENİ BİR DUYUN-İ UMUMUYİ PEŞİNDE


CHP'nin seçim beyannamesindeki vaatleri demokrasi bakımından olumlu ancak ekonomi bakımından olumsuz bulduğunu anlatan Kurtulmuş, CHP'nin 2015 seçim beyannamesinde Gelir İdaresi'nin özerkleştirilerek yeni bir Düyunu Umumiye uygulayacağını ifade etti. Kurtulmuş, “'Kaynak nereden bulunacak?' tartışmasının içerisinde olmak istemem ama o kadar büyük tutarsızlıklar var ki...” dedi.



Kurtulmuş, AK Parti hükümetleri dönemlerinde alınan tedbirler sayesinde bütçe açığının disipline edildiğini, kamu borçlanması, işsizlik, enflasyon gibi makro göstergelerin istikrara kavuşturulduğunu söyledi. Kurtulmuş, hikayenin bundan sonraki bölümü, hikayenin ikinci yarısı ve bundan sonraki yeni fasılda Türkiye'nin makroekonomik istikrarını sağladığı bütün reformları koruyarak yepyeni bir faza geçmesi gerektiğini vurguladı.


#Numan Kurtulmuş
#makroekonomik istikrar
#demokrasi
9 yıl önce