|

Yeni kimlikleri PTT dağıtacak

Ayfer Mallı
00:00 - 23/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 00:04 - 23/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Yeni kimlikleri PTT dağıtacak
Yeni kimlikleri PTT dağıtacak

E-devlet şifresinde olduğu gibi, kimlik kartlarının dağıtımının da PTT şubelerinden yapılması planlanıyor. İçişleri Bakanlığı, dağıtım için PTT ile entegrasyon çalışması yapıldığını açıkladı. Yeni kimliklerle vatandaş artık farklı belge, kart taşımak durumunda kalmadan kimlik doğrulaması yapılabilecek. Yeni kimliklerde güvenlik için ekstra tedbirler de devreye sokuldu.

MALİ KAYIPLARI ASGARİYE İNDİRECEK

Yeni kimlik kartları elektronik imza ve seyahat belgesi olarak kullanılabilecek. Kamu kurumlarının vatandaşa yönelik sunacakları hizmetlerde elektronik iş süreçlerini destekleyerek bürokrasiyi azaltacak. Kamu hizmetlerinden yararlanan kişilerin hak sahipliği denetimi kolay ve güvenli bir şekilde yapılacak. Yetersiz kişi doğrulamasından kaynaklanan sosyal güvenlikten sağlığa, sigortacılıktan bankacılığa kadar usulsüzlük, yolsuzluk ve mali kayıplar asgariye inecek. Sağlayacağı güvenli kişi doğrulaması nedeniyle e-devlet hizmetlerinin nitelikleri ve sayıları artacak.

Ücret 18 değil 6,75 TL

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, Aralık ayından itibaren dağıtılmasına başlanacak kimliklerin bedelleri hakkında, nüfus cüzdanlarından alınacak ücretin 18 lira değil 6,75 lira olacağını söyledi. Nüfus cüzdanlarının değişiminin 2 milyon vatandaşı ilgilendirdiğini belirten Küçük yaptığı açıklamada, ''Nüfus cüzdanından alınacak bedeller, Değerli Kağıtlar Kanunu kapsamında belirlenmiş ve Maliye Bakanlığı''nın 2014 yılında ilan edilen ''Değerli Kağıtlar Tarifesi'' gereğince nüfus cüzdanlarından alınacak ücret 6,75 lira olarak saptanmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

10 yıl önce