|

Yeni Türkiye bereketi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin töreni turizme doping etkisi yaptı. Ankara'daki otellerde doluluk yüzde 100'lere ulaştı. Başkent ekonomisine iki günlük hareketlilik 100 milyon lira kazandırdı.

HAMİDE HANGÜL / İSTANBUL
00:00 - 29/08/2014 пятница
Güncelleme: 23:35 - 28/08/2014 четверг
Yeni Şafak
Yeni Türkiye bereketi
Yeni Türkiye bereketi

AK Parti Kongresi'nde Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı devralması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin töreni Ankara turizmine adeta doping etkisi yaptı. Tarihi ana tanıklık etmek için 7 kıtadan 90'ı aşkın ülkenin üst düzey temsilci ve beraberindeki heyetle birlikte 5 bin kişiyi bulan yabancı konuklar, otellerde doluluk oranını yüzde 100'lere ulaştırdı. Kişi başı 700 Euro'yu bulan otellerde konaklamadan oto kiralamaya, yeme-içme sektöründen ulaşıma, uçak biletinden giyim-kuşam alışverişine kadar iki günlük ziyaretin ekonomiye katkısının 50 milyon doları (100 milyon TL) bulması bekleniyor.

EŞ VE DOSTLARIYLA GELDİLER

TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi, Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı ve Ankara Ticaret Odası Kongre ve Ziyaretçi Bürosu İcra Kurulu Başkanı Seçim Aydın, Ankara'da AK Parti Kongresi ve Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin töreni için gelen ziyaretçilerin turizm sektörü açısından Ankara'ya olumlu yansıdığını söyledi. Kongre için gelen yabancı konukların beraberinde eş ve dostlarının da gelmesinin otellerde doluluk oranını artırdığını söyleyen Aydın, 'Ankara'da ciddi bir yabancı konuk gelişi söz konusu oldu. Otellerimizde devlet başkanlarından yabancı misyon şeflerine kadar birçok yabancı misafir heyetler halinde geldi. Bu, hem Ankara'nın turizm potansiyelinin artması, hem de Ankara'nın tanıtımı açısından çok farklı oldu. Çok da güzel gidiyor' dedi.

ANKARA'DA OTELLER DOLDU

Ziyaretçi artışı ile otellerde doluluk oranının genelde yüzde 70-80'lere ulaştığını açıklayan Aydın, bazı otellerde bu doluluğun yüzde 100'leri bulduğunu bildirdi. Aydın, Ankara'da otel ve yatak kapasitesiyle ilgili şu bilgileri verdi. '21 bin 500 yatak kapasitesi var. 10 bin 600-10 bin 700 odamız var. Yine Ankara'da 17 beş yıldızlı, 42 dört yıldız, 30 tane üç yıldız, 34 tane iki yıldızlı, 5 tane butik otelimiz var.' Aydın, otellerde kişi başı bir günlük konaklama ücretinin ortalama 100 Euro'dan başladığını ve 700 Euro'ya kadar çıktığını söyledi.

ET, SÜT SEKTÖRÜ CANLANDI

Yeme-içme sektöründe de ciddi bir hareket kazandığını dile getiren Aydın, 'Restoranlarda doluluk arttı. Çeşitli otellerimizde grup yemekleri düzenlendi. Genel açıdan et, süt, sebze sektörü ve yeme-içme tedarikçilerinde ciddi bir hareketlilik oldu' dedi.

100 MİLYON TL KATKI

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, kongre ve yemin töreni için gelen yerli ve yabancı konukların ekonomiye olumlu katkı sağladığını söyledi. Ziyaretçilerin ağırlıklı yeme içmeden, konaklamaya, giyim kuşamdan ulaşıma kadar birçok sektörü canlandırdığını söyleyen Palandöken, iki günlük bu hareketliliğin Ankara'da ekonomiye 100 milyon liralık katkı sağlamasını beklediklerini söyledi.

Konuklardan yatırım çağrısı

Cumhurbaşkanlığı devir teslim törenine katılmak üzere Türkiye'ye davet edilen Benin Devlet Başkanı Thomas Boni Yayi ve Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Türk firmaları yatırıma davet etti. Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir'i makamında ziyaret eden Yayi, Benin'in özel sektör yatırımlarına ihtiyaç duyduğunu anlattı.

ÜLKEMİZİ GÖRÜN KAPIMIZ AÇIK

Özel sektöre açık olduklarını belirten Yayi, 'Gelin ülkemize yatırım yapın, fabrikalarınızı kurun ve kendiniz yönetin. Devlet bu konuda hiçbir şekilde size karışmayacaktır. Sizin için gerekli bütün güvenlik önlemlerini sağlayacaktır, yatırımlarınızı koruyacaktır' dedi. Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ise 'Türkiye'nin Somali yatırımları için en doğru sektörlerden biri enerji. Bence herkes gelip ülkemizi görmeli, kapımız açık' diye konuştu.


10 лет назад