|

Yeni "Türkiye" logosu kimin eseri?

Türkiye'nin yeni logosu ve sloganı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla tanıtıldı. Tasarımı yapan Saffron Brand Consultant dünyanın en büyük markalarını oluşturan bir şirket. Türkiye logosunda 8 motif dikkat çekerken, logonun oluşturulma sürecinde profesyonel bir ekip çalışması olduğu ortaya çıktı. Saffron daha önce Polonya, Londra ve Turquality markalarının yükselmesinde rol oynadı.

Yusuf Aydın Deniz
00:00 - 29/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 10:32 - 29/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Yeni "Türkiye" logosu kimin eseri?
Yeni "Türkiye" logosu kimin eseri?

Saffron Brand Consultant tarafından tasarlanan logoda, Türklerin tarihte kilim, halı, el sanatları, mimari gibi alanlarda kullandıkları kültürel motiflerden esinlenildi ve onlara çağdaş anlamlar yüklendi. Buna göre logoyu oluşturan 8 motif; yükselişi, sinerjiyi, dünyayı, buluşmayı, doğu ve batıyı, inovasyonu, birlikteliği ve harmoniyi simgeliyor.

Polonya ve Londra'da da imzası var

İngiliz kökenli Uluslararası marka danışmanlık şirketi, Saffron Brand Consultants'in Madrid, Londra, İstanbul, Viyana ve Mumbai'de ofisleri bulunuyor. 2001 yılında kurulan şirket, kurumsal kimlik ve marka kişiliği oluşturma konusunda şirketlere, ülkelere ve kurumlara hizmet veriyor. Saffron, Polonya ve Londra gibi markaların yükselme süreçlerinde de yer aldı.

Dünyada Coca-Cola'yı Türkiye'de Turkcell'i tanıttı

Saffron, Turquality marka destek programının yanı sıra dünyada ve Türkiye'de; Zara, Luis Vuitton, Coca-Cola, Google, Turkcell, Digiturk, Vestel, Halkbank, Simit Sarayı, İpragaz ve daha pek çok firma ile birlikte çalışmış kurumsal kimlik yaratma ve konumlandırma çalışmaları yapıyor.


10 yıl önce