|

Yeni Türkiye yeni logo

Türk ürünlerinin tanıtımında 60 yıldır kullanılan 'Made in Turkey' etiketi tarihe karışıyor. İhraç edilen ürünlerin üzerinde 'Made in Turkey' yerine artık 'Turkey discover the potential' logosu kullanılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, logoyu yeni Türkiye'nin simgesi olarak gördüğünü belirtti.

.
00:00 - 29/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 00:30 - 29/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Yeni Türkiye yeni logo
Yeni Türkiye yeni logo

Türkiye'de 60 yıldır kullanılan 'Made in Turkey' etiketi tarihe karışıyor. 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine güçlü adımlarla ilerleyen Türkiye'de, artık ihraç edilen Türk mallarının üzerinde tasarlanan yeni logo yer alacak. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin düzenlediği 'Türk Malı' toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ihraç edilen Türk ürünlerinin üzerinde artık 'Made in Turkey' damgası yerine, hazırlanan yeni 'Turkey discover the potential' (Türkiye potansiyelini keşfet) logosunun kullanılacağını açıkladı. Bu logoyu gören herkesin, ürünün Türk ürünü olacağını anlayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: 'İnşallah bugünden itibaren tüm dünyada, Türkiye'yi ve Türkiye ürünlerini bu logoyla ve 'Gücü Keşfet' sloganıyla tanıtıyor olacağız."

YENİ TÜRKİYE'NİN SİMGESİ

Türkiye ekonomisinin marka ihtiyacı bulunduğunu açıklayan Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: 'Yeni logo ve sloganı esasen yeni Türkiye'nin, güçlü Türkiye'nin, artık küresel iddiaları ve hedefleri olan bir Türkiye'nin öz güven simgesi olarak görüyorum. Bu tasarım ve 'Gücü Keşfet' sloganı yeni Türkiye'nin öz güveninin simgesidir, öz güveninin sloganıdır. Türkiye ekonomisinin 'marka' ihtiyacı bulunmaktadır. Enerjimizin önemli bir kısmını marka yaratma konusuna ayırmamız gerekiyor. Yenilikçi fikirlere sahip bir neslimiz, girişimcilerimiz var. Eskisine oranla çok daha güçlü bir konumdayız.'

Logoda 8 motif yükselişi simgeliyor

İngiliz Saffron Brand Consultant tarafından tasarlanan logoda, Türklerin tarihte kilim, halı, el sanatları, mimari gibi alanlarda kullandıkları kültürel motiflerden esinlenildi ve onlara çağdaş anlamlar yüklendi. Logodaki 8 motif; yükselişi, sinerjiyi, dünyayı, buluşmayı, doğu ve batıyı, inovasyonu, birlikteliği ve harmoniyi simgeliyor.

'Gücünüzü keşfedin' mesajı

Albayrak Holding CEO'su Ömer Bolat, yeni logoyu şöyle değerlendirdi: "Bu 'Gücü Keşfet' sloganı da özel sektöre 'Gücünüzü keşfedin. Biz size güveniyoruz. Bütün dünyaya ihracat yapabilirsiniz. "

Marka olan Türkiye'nin kendisidir

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatta bundan sonra kullanılacak logoyu, 'Bu bir marka değildir. Marka olan Türkiye'nin kendisidir' diye değerlendirdi.

Türkiye o güce çoktan erişti

Bersay İletişim Danışmanlığı Yönetim Kurul Başkanı Ali Saydam, bir ülkeden çıkan markaların ancak o ülkenin marka değeri kadar güç kazanabildiğini belirterek, Türkiye'nin o güce çoktan eriştiğini söyledi.

10 yıl önce