|

Yeniden yapılandırma süresi uzasın talebi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vergi borçlarının yapılandırılmasında başvuruların 1 Aralık tarihinde biteceğini belirterek, başvuruların 3 ay daha uzatılması gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
08:54 - 28/11/2014 Cuma
Güncelleme: 07:07 - 28/11/2014 Cuma
IHA
Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Palandöken, "Başvuruların bitmesine iki gün kala 20 milyar liraya yakın borç yeniden yapılandırıldı. Sürenin uzatılması halinde bu rakamın çok daha yükselmesini bekliyoruz" ifadesini kullandı.


Palandöken, sürenin uzatılması ile hem devletin alacağını tahsil edeceğini hem de esnaf ve sanatkarın rahatlayacağını vurgulayarak şunları kaydetti:


" Esnaf ve sanatkâr devlete olan borçlarını ödemede son derece hassastır. Esnafımız, elinde parası oldukça devlete olan borçlarını bir gün dahi aksatmaz. Bu nedenle vergi ve prim borçlarının ödenmesinde bir aksamanın olması doğaldır. Bu yapılandırma esnafımız için de önemli bir fırsattır. Bu vesile ile hem devletimiz kamu alacaklarını tahsil etmekte hem de esnafımız borçlarını düşük faizle ve 3 yıla varan taksitlerle ödeme imkanına kavuşmaktadır. Dolayısıyla, yapılandırmadan en yüksek verimin alınabilmesi için sürenin 3 ay daha uzatılması gerekmektedir. Bunun içinde Bakalar Kurulu yetkilidir. İlk toplantıda süre mutlaka uzatılmalıdır. Esnaf ve sanatkârımızın ödeme gücü olsaydı, bu vergi borçları birikmez ve bu hale gelmezdi. İmkânsızlıklar sebebiyle yeniden yapılandırma talep etmeyen mükelleflere biraz daha süre verilerek 3 Ay daha başvurular uzatılmalıdır.”
#TESK
#Bendevi Palandöken
#VERGİ BORCU
#borç yapılandırma
9 yıl önce