|

Yenikapı'ya 300 araçlık otopark

Trafik yoğunluğunun azaltılmasına katkı sağlamak ve toplu ulaşımı teşvik etmek amacıyla Park Et Devam Et projesini kent genelinde yaygınlaştıran İSPARK, 300 araçlık Yenikapı TCDD Açık Otoparkını hizmete açtı.

Yeni Şafak
07:57 - 1/05/2015 Cuma
Güncelleme: 04:59 - 1/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Tolu taşıma istasyonlarına yakın noktalarda vatandaşların kullanımına sunulan Park Et Devam Et Otoparkları hızla yaygınlaşıyor. Sürücüler araçlarını bu otoparklara bırakarak Marmaray, Metro, Metrobüs, Deniz Taşıtı ve diğer toplu taşıma araçlarını kullanarak gidecekleri güzergaha kısa zamanda ve trafik stersi yaşamadan ulaşabiliyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK'ın hayata geçirmeye devam ettiği P+R otoparkları 44 noktada 13 bin 500 kapasiteye ulaştı.300 araçlık Yenikapı TCDD Açık otoparkı da gün boyu 7 TL ile vatandaşlara hizmet vermeye başladı.



Yenikapı'ya park et yoluna Marmaray ve Metro ile devam et


Trafik yoğunluğunun azaltılmasına katkı sağlamak ve toplu ulaşımı teşvik etmek amacıyla Park Et Devam Et projesini kent genelinde yaygınlaştıran İSPARK, 300 araçlık Yenikapı TCDD Açık Otoparkını hizmete açtı.



Vatandaşları trafik stresinden ve zaman kaybından kurtaracak otopark Marmaray ve Metro istasyonuna yürüme mesafesinde bulunuyor. Gün boyu 7 TL karşılığında hizmet veren otoparka araçlarını bırakan sürücüler Marmaray'ı kullanarak Kadıköy Ayrılıkçeşme yönüne, buradan aktarma yaparak Metro ile Kartala kadar gidebiliyorlar. Ayrıca Metro ile Havalimanına, buradan aktarma yaparak Metrobüs ile Beylikdüzü yönüne kısa zamanda ulaşabiliyorlar.



Ulaşım sistemlerinin önemli bir ayağını oluşturan ve trafik yoğunluğunun çözümüne katkı sağlayan “Park Et Devam Et” otoparklarını hızla yaygınlaştırdıklarını belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile yakın zamanda Metro ve Marmaray hattında Yenikapı TCDD açık otoparkını hizmete açtık. Park Et Devam Et projemizi yaygınlaştırmaya devam ederek sürücülere büyük kolaylık sağlayacağız ”dedi.



Yılda 3.5 milyon kişi P+R'leri kullanıyor


“Park Et Devam Et Projesi”, İstanbul trafiğinden her gün yaklaşık 150 kilometre uzunluğunda araç konvoyunun çekilmesini sağlıyor. Park Et Devam Et otoparkları, kent genelinde trafiğin yoğun olduğu 44 noktada 13 bin 500 bin araç kapasitesiyle hizmet veriyor. Toplu taşıma araçlarına yakın alanlarda hizmete açılan P+R otoparklarından yılda yaklaşık 3.5 milyon kişi yararlanıyor. Vatandaşları toplu ulaşımı kullanmaya teşvik eden İSPARK, bu amaçla “Park Et Devam Et” otoparklarında düşük ücret tarifesi uyguluyor.


#İSPARK
#Yenikapı TCDD Açık Otoparkı
#Park Et Devam Et
9 yıl önce
default-profile-img