|

Yerli kömürde yeni iş modeli geliştiriliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yerli kaynakların sisteme kazandırılmasında kararlı olduklarını, bu kapsamda maden sektörünün sıkıntılarını ve sorunlarını bildiklerini söyledi. Sektörün sorunlarının çözümünde gerekenin yapılacağını kaydeden Albayrak, sektör temsilcilerine “Çözüm tek taraflı değil, siz de biz de üzerimize düşeni yapmalıyız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:34 - 12/02/2016 Cuma
Yeni Şafak

Bakan Albayrak yerli kömür madeni ve yerli kömürden elektrik üreten termik santrali işletmecileri ile Dolmabahçe Başbakanlık Ofisinde 3 saat süren toplantı yaptı. Toplantıda yeni döneme ilişkin mesajlar veren Albayrak, yerli kaynakların sisteme kazandırılmasında kararlı olduklarını vurguladı.



MODEL GERÇEKÇİ OLACAK

Sektör temsilcilerinin sorunlarını tek tek dinleyen Albayrak'a sektör yetkilileri, madencilik alanında yapılan yeni düzenlemelerin maliyetlerini çok arttırdığını, yerli kömürün avantajının kalmadığını, asgari ücretteki artış ve elektrik fiyatlarındaki düşüş ile sektörün büyük bir yük ile karşı karşıya kaldığını aktardıkları öğrenildi.


Bakanlık olarak üzerlerinde çalıştıkları modele ilişkin de ipuçları veren Enerji Bakanı Albayrak söz konusu modeli, “Yeni ve gerçekçi bir iş modeli” olarak tanımladı.



ÇALIŞMA TALİMATI VERDİ

Toplantıdaki sorunlara yönelik bürokratlarına çalışma talimatı da veren Albayrak, “Yerli kaynakları değerlendirmek için finansman modelinde de çeşitliliği ve yerelleşmeyi önemsiyoruz. Halka arz dahil kaynak ve varlıklarımızın tabana yayılmasını arzuluyoruz” dedi.


#Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak
#kömür
#ekonomi
8 yıl önce