|

Yerli otomobilde imzalar atıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "İnşallah yakında kamuoyuna açıklama yapacağız, evvelki gün hayırlı bir imza attık. İnşallah yerli otomobilin startını veriyoruz" dedi. Işık yerli otomobilin, 2020'den önce yollarda olacağının sinyalini verdi.

Yeni Şafak
11:48 - 31/05/2015 Pazar
Güncelleme: 08:54 - 31/05/2015 Pazar
AA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IIşık, Gölcük Şehitler Mahallesi'ndeki seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, Gölcük'ün kendilerine her seçimde gereken desteği verdiğini belirterek, kendilerinin de ilçeye birçok hizmeti kazandırdıklarını söyledi.



7 Haziran genel seçimleri öncesinde "bol keseden" vaatlerde bulunanların ülkeye zarar verdiğini ifade eden Işık, kendilerinin milletin refahını yükseltmek için çalıştıklarını vurguladı.



Işık, iktidarları döneminde asgari ücrette yapılan iyileştirmelerden bahsederek, "Asgari ücretin artması için gece gündüz çalışıyoruz ama ekonomi kanunla yönetilmez, ekonomi akılla yönetilir. Siz eğer üretimi arttırmadan, siz eğer yatırımları arttırmadan bir anda 'asgari ücreti arttıracağım' derseniz artan asgari ücret olmaz, artan işsizlik, yoksulluk ve kayıt dışılık olur. Onun için asgari ücretin artmasını isteyen bütün işçi kardeşlerim, AK Parti'ye destek vermeye devam etsin. Zira biz ülkeyi namerde muhtaç olmaktan kurtarırken aynı zamanda milletimizin refahını yükseltmeye devam ediyoruz" şeklinde konuştu.



"Yerli otomobil için evvelki gün hayırlı bir imza attık"


Savunma sanayinde yapılan yerli ürünler hakkında bilgi veren Işık, "Şimdi sıra yerli otomobilde... İnşallah yakında kamuoyuna açıklama yapacağız, evvelki gün hayırlı bir imza attık. İnşallah yerli otomobilin startını veriyoruz. 2020'den önce artık sizler de bir Türk markasıyla yola çıkacaksınız. Hayırlı olsun. Bizim milliyetçilik anlayışımız bu" ifadesini kullandı.



Bakan Işık, seçimlere kısa süre kaldığını belirterek, bu sürede ilçedeki herkese ulaşılması gerektiğini söyledi.



Bakan Işık ve beraberindekiler, daha sonra seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı.



Öte yandan Bakan Işık, Kocaeli'de iş bırakma eylemi yapan bir grup Ford Otosan işçisiyle basına kapalı görüştü.

#Bilim
#Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık
#Kocaeli
#yerli otomobil
#Gölcük
#seçim çalışması
9 yıl önce