|

Yüksek teknoloji dünyaya açıldı

MÜSİAD Uluslararası Fuarı yoğun ilgi görüyor. Fuarın ikinci gününde hedeflenen 7 bin iş adamına ulaşıldı. Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın tank, füze, helikopter, silah ve mühimmatlarını ilk kez bir sivil fuarda görücüye çıkardığı High Tech Port By MÜSİAD'da ise adeta izdiham yaşandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/11/2014 Cuma
Güncelleme: 20:52 - 27/11/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından organize edilen ve yerli üretim yüksek teknolojilerin sergilendiği High Tech Port By MÜSİAD Fuarı başta işadamları olmak üzere ziyaretçilerinden yoğun ilgi gördü. Fuarın ikinci gününde teknolojik ürünlerin sergilendiği High Tech Port’a akın eden vatandaşlar ilk kez Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve kurumlarının sergilediği tank, roket, helikopter ve silah gibi savaş ürünlerini inceleyerek yakından görme imkanı buldu. 

‘ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK’

Fuarın son durumu hakkında bilgi veren MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı ve Fuar Sorumlusu Adnan Bostan, “High Tech Port MÜSİAD Fuarı’nda yüzde 70’i özel firmaların katıldığı teknoloji sergileniyor. Bu fuarında kendine has özellikleri var. Yeni teknolojilere verdiğimiz önemi küçük sergilerle tanıtmaya başladık. Daha sonra ise görülen ilgi ve duyulan ihtiyaç neticesinde High Tech Port MÜSİAD ortaya çıktı. MÜSİAD lider iş adamı derneği olduğu için bu taşın altına elini koydu. Bu fuarla da üstümüze düşen görevi yerine getirdiğimizi düşünüyoruz” açıklamasında bulundu. 

TANKLAR İLK KEZ SİVİL FUARDA

MÜSİAD Fuarı'nın 8’inci Hall’inde tüm ziyaretçilere açık olan High Tech Port By MÜSİAD’la milli teknolojilerimiz dünyaya tanıtıldı. Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve altındaki tüm kamu kurumlarının katıldığı fuarda  geliştirilen yerli savunma sistemleri ilk kez sivil bir fuarda görücüye çıktı. Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın yanı sıra Hıgh Tech Port'a Havelsan, Roketsan, Aselsan, TÜBİTAK , Makine Kimya Endüstrisi (MKE) gibi kritik öneme sahip devlet kuruluşları da yer aldı. Silah, tank, helikopter, füze, kriptolu telefon gibi teknolojileri halka tanıtan yetkililer, vatandaşlarla kaynaşma noktasında bu tarz fuarların öneme dikkat çekti. 

YENİ KİMLİKLERİMİZ DE SERGİLENDİ

Önümüzdeki sene dağıtılmaya başlanacak yeni akıllı kimliklerde TÜBİTAK standında ilk kez halka sergilendi. Fuarda savunma sanayisinin yanısıra teknoloji alanında faaliyet gösteren mobile telefon operatörleri, beyaz eşya firmaları, teknoparklar, elektrikli otomobil, yerli tramvay, yerli tren gibi projelerin stantları da vatandaşlarla buluştu.

7’den 70’e ziyaretçisi var

Fuara 720 şirket katıldığını bildiren Adnan Bostan, “MÜSİAD Fuarı yerel içinde çok önemli bir önem teşkil ediyor. Belediye başkanları ve kamunun tüm yöneticileri bu fuarı ziyaret ediyor ve ihtiyaçlarını MÜSİAD’lı iş adamlarından tedarik ediyor. Burası sadece iş adamlarına hitap etmiyor. 7’den 70’e herkesin ziyaret edebileceği fuarımızda bin bir çeşit ürün mevcut. Yani tabiri caizse sıfırdan fuara gelen birisi aklınıza gelebilecek bütün her şeyi temin ederek tam donanımlı hale gelebilir” ifadelerini kullandı.


7 bin işadamı hedefine ikinci günde ulaştı

Bir önceki MÜSİAD Uluslararası Fuarı’na yurtdışından gelen 5 bin 150 yabancı olduğunu kaydeden MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı ve Fuar Sorumlusu Bostan, bu seneki fuarda 7 bin işadamı hedefine ikinci günde ulaştıklarının altını çizdi.  Bu rakamın kalan günlerde 8 bini geçecek gibi durduğunu dile getiren Adnan Bostan, "Daha önceki fuarı CNR’ın 3 Hall’inde yapmıştık. Şu an ise bu 100 bin metrekare alana yükseldi” diye konuştu.


Ömer Bolat 'MÜSİAD Fuarı Türkiye’nin özetidir'

MÜSİAD 3’üncü dönem başkanı ve AK Parti MKYK Üyesi Doç. Dr. Ömer Bolat, MÜSİAD Fuarı'nın bereketli geçtiğini vurgulayarak pazar gününe kadar tüm vatandaşların gelip görmesi gereken bir organizasyonun gerçekleştiğini söyledi. Bolat, “MÜSİAD Fuarı Türkiye’nin bayramıdır, 12 senede geldiğimiz noktanın adeta bir özetidir. Savunma sanayimizin Atak, Altay ve Pars gibi gözbebeği konumunda olan yerli ürünleri de bu fuarda sergileniyor. Bu fuara emeği geçen herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

#MÜSİAD
#High Tech Port
#MKE
#TÜBİTAK
9 yıl önce