|

Yılbaşı promosyonu Ermenek’e ev olacak

Yeni Şafak
04:00 - 21/12/2014 Pazar
Güncelleme: 20:40 - 20/12/2014 Cumartesi
Yeni Şafak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), bu yılbaşında promosyon hediyelerini kaldırma kararı aldı. Yılbaşı promosyonlarına ayırdığı parayı Ermenek’teki maden faciası sonu hayatını kaybeden 18 madencin ailesine ev alma kararı alan TOBB, evlerin 17’sini Ermenek’te bir tanesini ise Zonguldak’ta inşa edecek.


500 MİLYON TL YARDIM

TOBB tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yardım elimiz Afganistan’a, Pakistan’a, Bosna’ya, Filistin’e, Somali’ye, Irak’a ulaştı. Ayrıca, Filistin’de OSB, Kıbrıs’ta Hala Sultan İlahiyat Koleji, Kırgızistan Manas Üniversitesi ile Portekiz’de birer cami, Strazburg’da ilahiyat fakültesi ile imam hatip lisesi yurt binası, yaptık ve yapıyoruz.”


TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Hayatını kaybeden 18 madencimizin ailelerine birer ev vereceğiz. Yılbaşı  dolayısı ile herhangi bir hediye dağıtımı yapmayacağız. Bunun yerine Ermenek’te meydana gelen kaza nedeniyle mağdur olan ailelere yardımda bulunacağız.  TOBB Yönetim Kurulu olarak ailelere birer ev alma kararı aldık.”

#tobb
#ermenek
#ev
#maden
9 yıl önce