|

Yıldız'dan petrol fiyatında iyi haber

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, katıldığı televizyon programında, iyi bir haber verdi. Petrol fiyatlarındaki düşüşü değerlendirdi. Fiyatlardaki düşüşün Türkiye'ye olumlu yansıdığını aktaran Yıldız, Kuzey Irak Kürt petrolünün akışının da devam ettiğini söyledi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 20/10/2014 Pazartesi
Güncelleme: 11:20 - 20/10/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Yıldız'dan petrol fiyatında iyi haber
Yıldız'dan petrol fiyatında iyi haber

Enerji Bakanı, "Fiyatlarda 3 defa üst üste indirim oldu. Yalnız ham petrol varil fiyatlarında yüzde 25'lik düşüşün aynı zamanda petrol fiyatlarında dünyada düşmediğini görüyoruz. Fiyatlardaki düşüş Türkiye'ye olumlu yansır. Düşüş 1 yıl sürerse bütçenin yükü yüzde 10 hafifler" dedi.

SEVKIYATIN DURMASINI GEREKTİRECEK BİR DURUM YOK

Taner Yıldız, şu anda Kuzey Irak'tan gelen petrol sevkıyatının durması için bir neden olmadığını, hatta artması gerektiğini söyledi. Yıldız, 'Bölgede üretim artarsa sevkıyatI artırırız' dedi. PETROL FİYATLARI Enerji Bakanı, petrolün varil fiyatıyla ilgili de konuştu. Yıldız, "Petrolün varil fiyatı 110 doların üzerinde seyrettiğinde bunun spekülatif olduğunu söylemiştim. Şu andaki 85 -86 dolar seviyesindeki varil fiyatı Türkiye için iyi bir seyir olarak söylebiliriz" dedi. Yıldız, petrolün varil fiyatlarındaki düşüşün Türkiye'ye olumlu yansıyacağını beilrtti.

9 yıl önce