|

Yunanistan IMF kıskacında

Yunanistan Çalışma Bakanı Panos Skourletis, Yunanistan'ın bu ay vadesi dolan borçlarını ödemek ve mali yardımı serbest bırakmaları için anlaşmak istediğini ancak Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) istihdam piyasasında sert reformlar yapılması konusunda ısrarcı olduğunu belirtti.

Yeni Şafak
04:00 - 5/05/2015 Salı
Güncelleme: 21:02 - 4/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Nakit sıkıntısı içindeki Atina hükümeti, bu ay içinde vadesi dolacak yaklaşık 1 milyar euro tutarında IMF borcunu ödemek için belediye ve kamu kurumlarından borç alıyor. Skourletis, “Ülkemiz yükümlülüklerini ödemeyi ve anlaşmaya ulaşmayı seçti. Parayı oluşturmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.



IMF'DEN MÜDAHALE


Yunanistan'ın taahhüt ettiği ekonomik reformlar konusunda kreditörleri AB ve IMF ile anlaşması için hem ülke için hem de ülke dışında baskı altında. Skourletis, IMF'nin emekli maaşlarının azaltılması ile işten çıkarmalar öngören istihdam reformunun hayata geçirilmesi ısrarından vazgeçmediğini, ayrıca hükümetin asgari ücreti artırma planına karşı çıktığını belirtti.



KEMER SIKMAYA DEVAM


Çalışma Bakanı, “IMF geçen beş yılda Yunan halkının hayatını mahveden kemer sıkma politikalarına dokunmamızı istemiyor” dedi. Yunan hükümeti emekli maaşlarının indirilmesi ve toplu işten çıkarmaların önünü açacak yasalara karşı koyuyor.


#Panos Skourletis
#yunanistan
#ekonomik kriz
#imf
9 yıl önce