|

Zafer Çağlayan bağlamayla şov yaptı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, katıldığı partisinin Mersin İl Danışma Meclisi'nde genç bir kız tarafından hediye edilen bağlama ile şov yaptı. Bakan Çağlayan'ın çaldığı 'Yeşil ördek gibi daldım göllere' türküsüne partililerde eşlik etti.

Cihan
00:00 - 28/09/2013 Cumartesi
Güncelleme: 18:37 - 28/09/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Zafer Çağlayan bağlamayla şov yaptı
Zafer Çağlayan bağlamayla şov yaptı

Ekonomi Bakanı Çağlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda partisinin İl Danışma Meclisi'nde yaptığı konuşmada son günlerde dünya ekonomisinde yaşanan sıkıntılara rağmen hala ihracatta önemli artışın olduğunu belirtti. Avrupa binde 3'ler mertebesinde büyüme yakalarken Türkiye'nin yüzde 4.4 ekonomik büyüme elde ettiğini ifade eden Çağlayan, "Avrupa'da geçtiğimiz 4 yılda 6 milyon kişi işini kaybetti. Aynı dönemde Türkiye 5 milyon insanına yeni iş buldu. Türkiye'ye dünyadaki diğer ülkelerden ayıran özellik bu" diye konuştu.

Dolar kendi içinde dengesini bulacak

Amerika Merkez Bankası'nın yapmış olduğu uygulamalardan dolayı bazı ülkelerde önemli gelişmeler yaşandığına anlatan Çağlayan, "Bizim ülkemizde de dolar bir iniyor bir çıkıyor. Kendi yerinde, kendi içinde dengesini bulacak. Bu konuda herhangi bir şekilde müdahale etmeye gerek yok. Çünkü dünyada ekonomi şu anda kendine bir denge arıyor. Kendisine yeni bir sistem arıyor. Ama yine şunu belirtmek istiyorum ki Türkiye'nin de içinde bulunduğu gelişmekte olan ülkeler içinde ekonomisi kaya gibi dimdik ülke yine Türkiye'dir. Bunlar tesadüfi elde edilmiş sonuçlar değildir. Bunlar iktidarımızın popülist ekonomiye kaçmadan elde edilmiş sonuçlardır. Bu gün Türkiye Avrupa Birliğinin 28 ülkesinden 24'ünden daha az borcu olan bir ülkedir. Bu kadar yatırıma rağmen. Siyasi ve ekonomik istikrarın sayesinde Türkiye dimdik ayakta duruyor." şeklinde konuştu.

Bakkal denetleniyorsa,Koç da,Sabancı da denetlenecek

Geçtiğimiz günlerde Koç Holding'teki maliye müfettişlerinin incelemesine değinen Çağlayan;"Geçen gün Ana Muhalefet Partisi'nin Genel Başkanı diyor ki (Bir şirkette denetim yapılıyor. Maliye 500 müfettişini göndermiş) 'Hani aslı yok yaylasında bin 500 koyunum var' diyen var ya. Ondan bir farkı var mı soruyorum sizlere. Arkadaşlar Türkiye'de Maliye Bakanlığı'nda müfettiş sayısı bellidir. 500 müfettiş bir şirketi denetlemeye niye gitsin. Kaç kişi denetlemesi gerekiyorsa o kadar müfettiş gider denetler. Efendim niye bu firmayı denetliyorsunuz. Bende sanayiden geliyorum. Bu ülkede maliye bakanlığı çeşitli kurum ve kuruluşlar bakkal Ahmet'i de esnaf Mehmet'i de sanayici Aliyi de denetliyorsa elbette Koç'u da denetler Sabancıyı da denetler, bütün şirketleri de denetler. Buradan bir siyasi sonuç çıkartmaya çalışıyorlar. EvelAllah güçleri yetmez. Gidip Türkiye'yi dışarıda kötülemeye devam ediyorlar. Ne uğruna bir oy uğruna. Ama benim milletim bunlara yapmış oldukları bu dezenformasyona, ülkeyi kötülemek için yaptıkları tüm girişimlere rağmen onlara zırnık oy vermeyecek. Hepsi avuçlarını yalayacak."

Bakan Çağlayan, Merih Savaş isimli genç bir kız tarafından bağlama hediye edildi. Savaş'ın ısrarını kıramayan Çağlayan bağlamayı çaldı. Partililer de Çağlayan'ın çaldığı 'Yeşil Ördek Gibi Dalgım Göllere' türküsüne eşlik etti.

11 yıl önce