|

Ziraat Katılım 29 Mayıs’ta hazır

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, ismi ‘Ziraat Katılım’ olarak belirlenen faizsiz banka iştiraklerini 29 Mayıs’ta açmayı planladıklarını açıkladı. Hazine’nin 300 milyon dolar sermaye koyduğu Ziraat Katılım, kırmızı beyaz renkte olacak ve ‘Başak’a benzer bir sembol kullanılacak. Bu yıl açılacak 20 şubede 300 kişi çalışacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/03/2015 Cuma
Güncelleme: 21:04 - 5/03/2015 Perşembe
Yeni Şafak
Hazine’nin 300 milyon dolar (675 milyon TL) sermaye koyduğu Ziraat Bankası’nın faizsiz banka iştirakinin faaliyete geçiş tarihi belli oldu. İsmi Ziraat Katılım olarak belirlenen yeni katılım bankasının, İstanbul’un fetih tarihi de olan 29 Mayıs’ta açılması planlanıyor. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Arap Bankalar Birliği ve TBB toplantısında gazetecilere Ziraat Katılım ve gelecek planlarına ilişkin bilgileri paylaştı. 

İLK ZİRAAT AÇACAK

Ziraat Bankası’nın kuracağı katılım bankasının tüzel kişiliğinin oluştuğunu belirten Aydın, “Adı Ziraat Katılım olacak. Bankayı 29 Mayıs’ta açmayı planlıyoruz. Ziraat Katılım’ın renkleri Ziraat Bankası renklerine yakın, kırmızıyı kullanıyoruz, amblemi başağa benzer olacak” diye konuştu. Kamu bankaları arasında katılım bankasını ilk önce Ziraat’in açacağını ifade eden Aydın, şunları kaydetti: “Ziraat Katılım olarak bu yılı 20 şubeyle kapatmayı planlıyoruz. Yıllar itibarıyla bu sayı artacaktır. Bankanın sermayesi 300 milyon dolar karşılığı 675 milyon TL’dir.”

MERKEZİ EMİNÖNÜ 

Yeni katılım bankasında Genel Müdürlük binasının Eminönü Bahçekapı’da olacağına açıklayan Aydın, Ziraat Katılım’ın kuruluş çalışmalarını Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Osman Arslan’ın yönettiğini bildirdi. Aydın, şöyle devam etti: “Genel Müdürlük ve şubelerle birlikte 300-350 civarında personel istihdam edeceğimizi düşünüyoruz. Ziraat Katılım, bankamızın iştirakidir. Hazine’den gelen 300 milyon dolar karşılığı 675 milyon TL’yi aldık ve Ziraat Bankası’nın sermayesini artırdık. Aynı gün Ziraat Katılım’a parayı aktardık ve tüzel kişilik oluşturuldu. Para Ziraat Bankası’nda kalmadı.”

AZERBAYCAN’DA LİSANS ALDIK

Ziraat Bankası’nın geçen yıl karının ilk defa 4 milyar lirayı aştığını ve bu yıl da karı o seviyelere getirmek için gayret göstereceklerini söyleyen Aydın, Ziraat Bankası’nın bu yıl yapmayı planladığı projelerden bahsetti. Yurtdışı yapılanmalarına ilişkin Aydın, “Azerbaycan’da yeni lisans aldık, yetiştirebilirsek açılışını yapacağız” dedi.  

Ziraat GYO geliyor

Hüseyin Aydın, bu yıl Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığını (GYO) da devreye alabileceklerini açıklayarak, “Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın herşeyini hazırladık. Ataşehir’deki inşaat tamamlanmadı. Bu nedenle açılışı sürekli öteliyoruz. Neden? Kuruluştan belli bir süre sonra halka açılma mecburiyeti var. En büyük getiri Ataşehir’deki bina olacak. Yapmadığımız bir binanın halka arzını yapsanız iskonto çok olur diye bekliyoruz. Ama bu yıl Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nı kuracağız. Bütün bankalarda var ve bizde de olacak.”

#Hazine
#Ziraat Bankası
#Hüseyin Aydın
9 yıl önce