|

Zorlu: Türkiye artık koşuyor

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, ülkenin kendi potansiyeline güvenmesi gerektiğini belirterek, “Biz kendi ürettiğimize inanmıyoruz. Türkiye emeklemesinden çıkmıştır, koşmaya başlamıştır. Niye yerli kullanmıyoruz, hiçbir noksanımız yok” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 25/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 20:36 - 24/12/2014 Çarşamba
Diğer
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, “Biz kendi ürettiğimize inanmıyoruz. Türkiye emeklemesinden çıkmıştır, koşmaya başlamıştır. Bizim artık kendimize inanmamız lazım. Niye yerli kullanmıyoruz, hiçbir noksanımız yok” dedi. İzmir Ticaret Odası (İZTO) aralık ayı meclis toplantısına katılan Zorlu, iş hayatı boyunca Türkiye’de ilkleri yaptığını belirtti. 

TELEVİZYONUN YÜZDE 90’I İHRAÇ

Zorlu, sanayici - devlet işbirliğini önemsediğini, Güney Kore’nin bu konuda iyi bir örnek olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “Sanayisiz bir ülke, bir Türkiye düşünemiyorum. Tarım, turizm, hizmet sektörü de lazım ama sanayisiz bir ülke olmaz. Sanayide istihdam, ihracat var. Türkiye 6 milyar dolar tablet ve telefon ihraç ediyor. Artık bizim kendimize inanmamız lazım. Türkiye 1 milyon otomotiv üretimi yapıyor, 200 binini içeri satıyoruz. Biz ürettiğimiz 100 televizyondan 90’ını ihraç ediyoruz, 10’u iç pazara. Beyaz eşyadan 80’ini ihraç ediyoruz. Biz kendi ürettiğimize inanmıyoruz. Türkiye emeklemesinden çıkmıştır, koşmaya başlamıştır. Bizim artık kendimize inanmamız lazım. Biz niye yerli kullanmıyoruz, hiçbir noksanımız yok.”

GÜCÜMÜZE GÜVENELİM

Dünyada ekonomik savaş olduğunu, Türkiye’nin de gücüne güvenmesi gerektiğini dile getiren Zorlu, Türkiye’nin son 12 seneden beri bir yerlere geldiğini, yeni politikalar, yeni senaryolarla 2023 hedeflerinin gerçekleştirilebileceğini belirtti.

“İzmir’e çok üzülüyorum”

Zorlu, İzmir’e sık sık geldiğini aktararak, “Karadeniz sözü var, su akayi, göz bakayi. Şehrin içine limanı kurmuşuz. Niye İzmir bir Cannes olmasın?  İzmir bugün turizmde niye yok, çok üzülüyorum. İzmirli iş adamı önce kendisi yatırım yapacak ki sonra dışarıdakine ‘gel yatırım yap’ diyecek. Bir yer aldık İzmir’de, bir şeyler yapalım diye ama neler çıktı. Hala yapamıyoruz, mezbelelik duruyor. Nasıl 
turist çekeceksin?” diye konuştu. 
#Zorlu Holding
#Ahmet Nazif Zorlu
#İZTO
9 yıl önce