|

Zorlu ve Alaton'a Liyakat Nişanı

Ahmet Zorlu ve İshak Alaton'a, İspanya Kralı I. Juan Carlos adına “Kraliyet Sivil Liyakat Nişanı” verildi.

Anka
00:00 - 28/11/2007 Çarşamba
Güncelleme: 17:18 - 28/11/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Zorlu ve Alaton'a Liyakat Nişanı
Zorlu ve Alaton'a Liyakat Nişanı

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu ve Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton'a, İspanya Büyükelçisi Fernández de la Pena'nın katılımıyla gerçekleştirilen törende, İspanya Kralı I. Juan Carlos adına “Kraliyet Sivil Liyakat Nişanı” verildi.

İstanbul'da İspanya Büyükelçiliği Residansı'nda gerçekleştirilen törende konuşan Ahmet Zorlu, iki ülke arasındaki ticari işbirliğinin gelişmesine önümüzdeki dönemde de katkıda bulunmaya devam edeceklerini belirterek, bu nişanın kendisine verilmesinden dolayı büyük bir onur duyduğunu ifade etti. İşadamı Alaton da nişanın kendisine verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

1998 yılından bu yana Vestel Iberia şirketiyle İspanya'da faaliyet gösterdiklerini belirten Ahmet Zorlu, İspanya'daki tüketicilere televizyondan klimaya, dijital alıcıdan beyaz eşyaya kadar geniş bir yelpazede ürünler sunduklarını belirtti. Geçtiğimiz yıl televizyon satışlarında İspanya pazarında yüzde 28'lik paya ulaştıklarını söyleyen Zorlu, bugüne kadar 1 milyar Euro'luk satışa ulaştıklarını vurguladı.

Avrupa'nın ilk ve tek dizüstü bilgisayar fabrikasına sahip olduklarını belirten Ahmet Zorlu, İspanyol Intel ile dizüstü bilgisayarlarda önemli işbirliklerinin olduğunu söyledi. Ahmet Zorlu, “İspanyol basını Vestel'i, 'Dünyanın en büyük televizyon üreticilerinden biri' olarak tanıttı. Vestel, elektronik ve beyaz eşya ürünlerinden sonra şimdi de dizüstü bilgisayarlarıyla İspanya pazarında, İspanyol tüketicileriyle buluşuyor” dedi.

16 yıl önce