|

TOKİ’nin ilk yerel kenti hazır

Şehirlerin yerel dokusunu sosyal konut üretimlerine yansıtma hedefiyle TOKİ tarafından “Yerel Mimari Uygulama” adıyla geliştirilen projelerin ilki tamamladı. 923 konuttan oluşan projeyi değerlendiren TOKİ Başkanı M.Ergün Turan, “Şehirlerimizi yerel değerleriyle geleceğe taşıyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2015 Pazar
Güncelleme: 22:04 - 23/05/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

TOKİ, yerel doku ve tarihsel mirası gelecek nesillere taşıyacak projelerine hız verdi. Son olarak, TOKİ Başkanı M.Ergün Turan, Ürgüp Sosyal Konutları'nın tanıtımı amacıyla Nevşehir'de düzenlediği basın toplantısında, TOKİ Yerel Mimari Uygulama konseptini tanıttı. Özellikle Anadolu'da, iklim, kültürel, coğrafi şartlar ve mimari dokunun yakın bölgelerde dahi farklılık gösterebildiğine işaret eden Ergün Turan, bu zenginliği değerlendirip, alt ve orta gelir grubu sosyal konut projelerinde mimari yaklaşımlara çeşitlilik kazandırmaya başladıkları değerlendirmesinde bulundu.



YÖRESEL DOKUYU ZENGİNLEŞTİRİYOR


Türkiye'nin kadim bir coğrafyada büyük bir geleneğin mirasçısı olduğunu söyleyen Ergün Turan, “Mimari alanda bu geleneğin yeniden yorumlanması ihtiyacı açıktır. Artık yeni konutlar inşa ederken, sadece binalar inşa etmiyoruz; bir medeniyet algısını, geleneği ve yerel olanı yansıtmak istiyoruz. Yöresel dokudan aldığımız ilhamla, mimari yaklaşımlara çeşitlilik kazandırıyoruz” açıklamasında bulundu. Türkiye'deki mimari zenginliği 'TOKİ Yerel Mimari Uygulama' adıyla projelendirdiklerini vurgulayan Turan şunları kaydetti: “ Nevşehir Ürgüp'te 923 konuttan oluşan ve 3'er katlı olarak inşa edilen sosyal konut alanı, yerel mimari konsept ile tamamlanmış ilk projemizdir.”



17 ŞEHİRDE 10 BİN YENİ KONUT İNŞASI


Turan, ilk aşamada 17 ilde, şehirlerin her birinin kendi dokusuna özel 'pilot projeler' geliştirdiklerini belirterek, bu sayede yaklaşık 10 bin yeni konutun yerel mimari uygulama anlayışı ile projelendirdiklerini açıkladı. Turan 'Her kente ayrı tasarım' olarak tanımladıkları çalışmaları, Türkiye'nin tüm illerine genişletmekte olduklarını da vurguladı.


#tokş
#toki yerel kent
#Ergün Turan
9 yıl önce