|

Astım birinci oldu

Interpress’in, 2014 yılında basında yer alan 335 bini aşkın genel sağlık haberini kapsayan araştırmasına göre; en çok diyet, kanser ve şeker konularının gündeme geldiği belirlendi. Astım, Alzheimer ve prostat ise en çok yükseliş gösteren konuların başında yer aldığı tespit edildi.

Yeni Şafak
11:33 - 16/12/2014 Salı
Güncelleme: 09:40 - 16/12/2014 Salı
Diğer

Geride bıraktığımız 2014 yılı boyunca yazılı basında çıkan 335.442 genel sağlık haberini tek tek inceleyen Medya Takip Ajansı Interpress’in araştırmasına göre, 65 bini geçen sayı ile en çok ‘beslenme’ konusu üzerine haber yayınlandığı ortaya çıktı. Beslenme konusunun içinde ‘diyet’ ve ‘obezite’ başlığı altında ise toplam 48 binden fazla haber yayınlandığı belirlendi. 


Yapılan aynı araştırmaya göre; geçtiğimiz yıl ‘kanser’ konusu başta lenf, kolon ve meme kanseri çeşitleri başta olmak üzere 32 bini aşan haber sayısıyla üçüncü sırada yer alırken, ‘Diyabet (şeker)’ konusunun ise 31 bini aşan haberle dördüncü sırayı aldığı belirlendi. Yazılı basında ‘tansiyon’ başlığı altında yıl boyunca 17 binden fazla haber yayınlanırken, ‘kalp ve damar hastalıkları’ konusu üzerine ise 9 bini aşkın haber yayınlanmış. 


En çok haber artışı Astım konusunda

Interpress’in yaptığı inceleme, yazılı basında yayınlanan sağlık haberlerinde önceki yıllara göre en çok artış gösteren konuların astım, alzheimer ve prostat üzerine olduğunu gözler önüne serdi. 2014 yılında astım haberlerinde büyük bir artış yaşanırken bu konu ile ilgili olarak çıkan haber sayısı 9 bini geçtiği belirlendi. Alzheimer hastalığı üzerine 7 binden fazla, prostat üzerine ise 6 bine yakın haberin yayınlandığı saptandı. Aynı araştırmada tüp bebek haberlerindeki artış dikkat çekerken, konu hakkında 5 binden fazla haber yayınlanmış. Sağlık sorunlarına eski zamanlardan beri alternatif olan bitkiler üzerine her geçen yıl daha çok haber yayınlanırken, ‘Şifalı Bitkiler’ başlığı altında yıl boyunca çıkan haber sayısının 1.500’ü geçtiği tespit edildi.

#Interpress
#astım
#2014 sağlık haberleri
9 yıl önce