|

Diş implantı yerleştirmede yeni teknik

Diş kaybında uygulanan implant tedavisinde geliştirilen, kemiği delmeye ve yuva açmaya yarayan yeni teknoloji ürünü matkap ucuyla iyileşme süresi kısaldı ve başarı şansı arttı. Zayıf kemiklerde bu teknik uyguladığında kaynaşma daha erken oluyor böylece dişler daha erken takılabiliyor.

Yeni Şafak
12:49 - 4/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 11:00 - 4/03/2015 Çarşamba
AA
Meffert İmplant Enstitüsü Başkanı Dr. Ali Arif Özzeybek yaptığı açıklamada, ABD'de implant tedavisinde yeni geliştirilen, implantı yerleştirmek için kemikte delik açmaya yarayan matkap ucuyla ilgili açıklamalarda bulundu.


Tedavide kemik kaybının az olmasının, implantın hem daha uzun ömürlü olmasını hem de estetik açıdan problem ortaya çıkmasını engellediğini ifade eden Özzeybek, yeni teknoloji ürünü matkap ucuyla daha fazla kemik yoğunluğu elde edilebildiği için iyileşme süresinin de daha kısa olduğunu dile getirdi.


İmplantı yetiştirmek için kemikte genişliğine göre delik açmak gerektiğini ifade eden Özzeybek, şunları kaydetti: "İmplant, açılan yuvaya belli bir kuvvetle sıkıştırılacak yerleştiriliyor. Matkap ucuyla kemiği deliyoruz veya yuva acıyoruz.  Bu matkap ucu kemiği delerken içten dışa doğru kuvvet uyguluyor ve kemiğin daha sertleşmesine neden oluyor. Çok fazla sıkıştırma kuvveti uygulanmadığı için implant başarısı yumuşak kemikte iyi olmuyor. Zayıf kemiklerde bu tekniği uyguladığımızda kaynaşma daha erken oluyor böylece dişler daha erken takılabiliyor." Özzeybek, bu teknik sayesinde küçük çaptaki bir yuvaya daha geniş çapta bir implant monte edilebildiğini söyledi. 


İmplant tedavisi nedir?

Travma, tümör veya en sık rastlanan biçimiyle doğal dişlerin kaybedilmesi sonucu ağızda kemik kaybı oluşabiliyor. Ağızda kemik kaybı, bu durumdaki bir kişinin doğal koşullar altında yeni bir kemik sahibi olamayacağı anlamına geliyor. Böyle bir durumda halk arasında ''diş ekimi'' olarak bilinen implant uygulamalarına başvuruluyor. Tek diş eksikliğinde, yandaki dişler kesilmeden tek implant uygulanabiliyor. Kısmi dişsizlikte ise hareketli protezler yerine implant uygulamasıyla sabit protezler yapılabiliyor. Tam dişsizlikte de sabit bir protez yapılabildiği gibi her çeneye 2 veya 4 implant yerleştirerek tam protezin tutuculuğunu artırılabiliyor.
#İmplant yerleştirmede yeni teknik
#Meffert İmplant Enstitüsü
#diş kaybı
9 yıl önce