|

Elektrik kesintisi hastaları etkiledi mi?

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dün yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle hiçbir hastayı hayati risk ile karşı kaşıya bırakmadıklarını söyledi.

Yeni Şafak
11:34 - 1/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 08:54 - 1/04/2015 Çarşamba
IHA

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi TÜRKÖK ile ilgili son gelişmelerin paylaşıldığı toplantıya katıldı. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Müezzinoğlu, dün yaşanan elektrik kesintisi hastaneleri ve hastaları nasıl etkiledi? sorusuna, “Bizim açımızdan sağlık açısından herhangi bir aksamanın olmaması ki, bu anlamda evde sağlık hizmeti sunduğumuz vatandaşların bir kısmında elektrik kesintisi dolayısıyla onları hastanelere transfer etmek durumunda kaldık. 180 civarında hastamızı evlerinden alarak hastane koşullarında tedavi ettik. Hiçbir hastamızı hayati risk ile karşı karşıya bırakmadık” cevabını verdi.



'Aile hekimlerinde aşıların bozulduğuna ilişkin çıkan haberler var. Bunu nasıl değerlendiriyor sunuz?' sorusuna Müezzinoğlu, “Büyük oranda zaten bizim sistemimiz, depolar bunların yedek enerji kaynaklarında her hangi bir sorunumuz olmadı. Belki aile hekimlerimiz o anlamda o alanda koruyuculuk acaba kayboluyor mu? diye istisnai farklı uygulamalar yapmış olabilirler. Ama şuanda yüzde 95 en ufak bir sorun yok. Şüpheli olanlar ile ilgili de halk sağlığı kurumumuz gerekli işlemleri yapacaktır” cevabını verdi.



#Sağlık Bakanı Müezzinoğlu
#elektrik kesintisi
#elektrik kesintisi hastaları etkiledi mi
9 yıl önce