|

Gece başlayan sırt ağrılarına dikkat!

Sırt ağrıları, kadın ve erkekte, sıklıkla günlük yaşam kalitesini önemli şekilde bozan, sürekli bir yorgunluğa yol açabilen, çalışma performansını bariz şekilde düşüren önemli rahatsızlıklardan biri olduğunu belirten uzmanlar gece başlayan sırt ağrılarının dikkate alınması gerektiğini söyledi.

18:31 - 19/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 18:46 - 19/02/2015 Perşembe
IHA

Op.Dr.İrfan Çınar, “Her yaşta kişide görülebilen sırt ağrıları, kas incinmesi gibi basit bir nedenle meydana gelebilirken bazen de ciddi hastalıkların belirtisi olabiliyor. Özellikle sabit bir bölgede devam eden sırt ağrıları, ciddiye alınmadığı takdirde diğer hastalıkların tanı ve tedavisini gecikmesine yol açabiliyor. Sırt ağrıları büyükten küçüğe herkeste görülebilir. Sırt ağrısı sırt bölgesinde omuzlardan kaburgaların bitimine kadar görülen ağrıdır. Sırt ağrısı boyna, omuzlara ve bele doğru yayılım gösterebilir. Nefes alıp verirken batma şeklinde görülürken, belli hareketlerde ve pozisyonlarda ağrı şiddetinde artış olabilir. Erkeklere oranla, kadınlarda sırt ağrısına daha fazla rastlanır.” diye konuştu.

Sırt ağrısının en sık nedeninin sırt kaslarında oluşan kas spazmı olduğunu dile getiren Op.Dr.İrfan Çınar, Sırt ağrıları çeşitli hastalıkların da belirtisi olabileceğini söyledi. Op.Dr.İrfan Çınar, “Duruş bozukluğu, uzun süre eğilerek aynı pozisyonda kalmayı gerektiren aktiviteler (masa başı işleri,bilgisayar kullanımı,araç kullanımı gibi...), Omurgada oluşan iltihabı ve romatizmal hastalıklar, Kemik erimesi, Bel veya kalça kemiklerindeki şekil bozuklukları, Sırt bölgesindeki omurgada kireçlenme, Skolyoz hastalığı sırt ağrısının başlıca nedenleridir. Bunların dışında sırt fıtığı da ağrıya nedendir. Bel ve boyun fıtığına oranla daha seyrektir. Daha çok ağrı sırtın alt bölgesinde görülmektedir. Kürek kemiğine vuran sırt ağrıları kalp krizinin sinyali olabilir. Omurga tümörleri de sırt ağrısına neden olabilir. Bu sebeple; ağrı gece başlıyor veya artıyorsa, sürekli ya da şiddetliyse ve hastada kilo kaybı varsa zaman kaybetmeden bir uzmana başvurmak gerekir. Sırt ağrılarında tedavi sebebe yönelik olarak yapılır. Basit ve kronik olmayan ağrılar, fizik tedavi uzmanının uygun göreceği ilaçlarla kolaylıkla iyileşir. Daha şiddetli ve kronik ağrılarda, sırt ağrısının sebebine bağlı olarak tedavi planlanır.”

#sırt ağrısı
#gece ağrı
#Beyin-Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.İrfan Çınar
9 yıl önce