|

Genetik korkularınızı yenebilirsiniz!

Uzmanlar doğru beslenmenin, şeker, kanser gibi genetik aktarımı olduğu düşünülen pek çok hastalığın önüne geçmede en önemli savaşçı olduğunu belirtti.

Yeni Şafak
17:19 - 4/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 14:19 - 4/05/2015 Pazartesi
IHA

Fizyoterapi Günleri kapsamında konuk olan Osteopat Fizyoterapist Suat Dülger, kanserden romatizmaya ve şekere kadar pek çok hastalığın tedavisi ve engellenmesinde beslenmenin belirleyici rol taşıdığını söyledi.



Üç tarafı denizle çevrili, dünyanın en önemli zeytin üreticilerinden biri olan Türkiye'de yeteri kadar balık ve zeytinyağı tüketilmediğine dikkat çeken Suat Dülger, “Romatizma, parkinson, alzheimer, şeker gibi hastalıkların başlamadan önlenebilmesi ve tedavisi için beslenmenin temelinde, insülin direncini engelleyen dokuların daha iyi çalışmasına yardımcı olan Omega 3 için balık, C,E ve B vitamini, folik asit ve magnezyum, yeşil yapraklı sebzelerle meyve olmalı.



Alzheimera düşman besinler

Stres, kırmızı et, çiftlik tavuğu, ayçiçek, soya ve mısırözü yağı ile tüm karbonhidratlar, başta romatizma olmak üzere parkinson ve alzheimer gibi hastalıkların düşmanıdır. Çikolata, çay, kahve, sigara ve kötü hava şekeri yükseltir, uzun vadede genetik bozulmaya ve şeker gibi genetik devamlılığı söz konusu olabilecek hastalıkların görülmesine neden olur. Klorlu su, şekerli gıda, ilaçlar ve stres bağırsak hücrelerinin en önemli düşmanlarıdır” dedi.



#doğru beslenme
#genetik korku
#Osteopat Fizyoterapist Suat Dülger
9 yıl önce