|

Hastalığı çağırma

Duygu ve düşünceler hastalığı şekillendiriyor ve hastalığı davet ediyor. Yediğimiz ve içtiğimiz her şey, yürüdüğümüz yol, ettiğimiz dua, toplum bilinci ve aileden gelen miras davranış modelleri DNA’mıza aktarılıyor. Bir insan hakkındaki iyi veya kötü düşüncemiz, kendimiz hakkındaki planların hepsi bedene olumlu ya da olumsuz yansıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:04 - 4/03/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
Duygu durumu da zihinsel davranışlarımızı şekillendiriyor. Bir şeyden korkuyorsak yanlış düşünmeye ve başımıza kötü olayların gelmesini planlamaya başlıyoruz istemeden. Fiziki iyilik için de kötü duygulardan arınmak gerekiyor. Örneğin; sürekli şişman olduğunu ve şişman kalacağını düşünen birinin iki sene sonra kilo alması çok muhtemel...

HastalıklaRIn kökeninde duygular var

Hayatımızdaki her rahatsızlık bir ihtiyacın göstergesi mi? Yoksa o acıyı yaşamaz mıydık?  Zararlı otu budamak mı, kökünden kurutup temizlemek mi? Hayata yetişememe, tutunamama, aç kalma endişesi, ölüm gerçeği, hasta olma korkusu, başaramama, kaybetme, değersizlik duygusu, tehdit altında kalma, kavga ve tartışma ortamı, rütbe kaybı, tükeniş, mobbing, ayrılık ve daha niceleri var önümüzde. Ama önce sen önemlisin. Bu sözler Kadın Hastalıkları ve Doğum ve Metabolik Balans Uzmanı Dr. Halil İbrahim Erbıyık’a ait. Hastalıkların kökeninde duygular var. Dolayısıyla onların bertaraf edilmesi için söylenebilecek olumlu cümleler de. Hastalıkları davet eden olumsuz duygular ve bazı hastalıklar için söylenebilecek olumlu bazı ifadeleri Dr. Halil İbrahim Erbıyık söylüyor. İşte o ifadelerden bazıları...

Ağlamak

Göz yaşları hayatın ırmakları. Üzüntü ve korkudan olduğu kadar, sevinçten de akarlar. Gözyaşı şifadır. "Tüm duygularımla huzur içindeyim. Kendimi seviyorum ve onaylıyorum.”


Depresyon

Sahip olma hakkı olmadığından duyulan kızgınlık, umutsuzluk. “Artık diğer insanların korkularının  ve sınırlamalarının ötesine geçiyorum. Kendi hayatımı kuruyorum.”


Bağımlılıklar

Kendinden kaçmak. Korku. Kendini sevmeyi bilmemek. “Seni sevmeyi öğren.”


Acı çekmek

Suçluluk duygusu sonucu oluşur. Bu duygu daima ceza peşinde koşar. “Geçmişi sevgiyle bırakıyorum. Onlar da ben de artık özgürüz. Huzur içindeyim.”


Ağrılar ve sızılar

Suçluluk duygusu belirtisi. Sürekli sırt, ense ve bel ağrısı. Geçmişte ana, baba arasında kalma, eğilip, bükülme. Sevgiye hasret çekme. Destek beklentisi. Ağrının bedende oluştuğu yer, hayatın hangi alanında kendimizi suçlu hissettiğimiz konusunda ipucu verir. “Zihin zindanından salıveriyorum kendimi.”


Kaygı

Hayatın akışına ve gidişatına güven duymama. "Kendimi seviyor ve onaylıyorum. Hayatın akışına güveniyorum. Güvencedeyim.”


Karın ağrıları

Başlamış bir süreci durdurmak. Zihinsel tahriş. “Hareket berekettir.”


Astım 

Nefes almayı haketmeme duygusu. Suçluluk ve kişinin kendisini yetersiz hissetmesi. Boğucu sevgi. Çocuklukta takılıp kalmak. Birikmiş öfke içinde patlamamak için dışarı çıkmalı. “Hayatın sorumluluğunu üstleniyorum, güven duyuyorum. Büyümekten korkmuyorum."


Migren

Kusursuz olma isteği ile kendi üzerinde baskı kurma, hayatın akışına direnme. Mükemmeliyetçi olma kaygısı. “Emin ellerdeyim. Kendimi hayatın akışına bırakıyorum ve hayatın tüm ihtiyaçlarımı kolayca ve rahatça sağlamasına izin veriyorum. Hayat benim için var.”


Mide rahatsızlıkları

Yeni düşünce ve tecrübeleri hazmedememe. Senin miden neyi alıyor, neyi almıyor? Sindiremediğin ne? Uçak ve otobüs yolculuklarında torbalar var. Ama kimsenin bulantısı, kusması olmuyor. “Seyahat duygusunu hisset.”

#Uzmanı Dr. Halil İbrahim Erbıyık
#DNA
#Hastalığı çağırma
9 yıl önce
default-profile-img