|

İlaç israfına son

Dünya Sağlık Örgütü’nün önerileri doğrultusunda Sağlık Bakanlığı’nın 2014-2017 eylem planı kapsamında Bursa’da Akılcı İlaç Kullanımı hakkında farkındalığın arttırılması ve bilinçlendirilmesi amacıyla öğrencilere eğitim verilmeye başlandı.

Yeni Şafak
09:54 - 29/05/2015 Cuma
Güncelleme: 06:54 - 29/05/2015 Cuma
IHA

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Bursa İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği işbirliği ile Bursa Akılcı İlaç Kullanımı İl Koordinatörlüğü, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de katkıları ile Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerindeki bazı ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik Akılcı İlaç Kullanımı eğitimleri düzenlenmeye devam ediyor.


Uzmanlar, Türkiye'nin kişi başına ilaç tüketiminde ilk sıralarda yer aldığına dikkati çekerek, "Yapılan araştırmalarda yıllık 22 milyar dolarlık ilaç kullanılan ülkemizde 500 milyon dolarlık ilacın çöpe atıldığını göstermektedir. Bu veriler bile ülkemizde büyük bir ilaç israfının olduğunu göstermektedir. Akılcı olmayan ilaç kullanımı ilacın tesirini azaltırken, antibiyotiklere karşı direnç gelişmesine, hastalıkların tekrarlanmasına ya da uzamasına, yan etki görülme sıklığının artmasına ve tedavi maliyetlerinin artmasına sebep olmaktadır" derken Bursa Kamu Hastaneler Birliği'nden Eczacı Atakan Turan, bu kapsamda çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren akılcı ilaç kullanımı hakkında bilgilendirilmeleri konusunda çalışmaların başladığını ve gelecek yılda da çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

#Dünya Sağlık Örgütü
#ilaç israfı
#2014-2017 eylem planı
9 yıl önce