|

Kene ısırığından bir ölüm daha

Samsun'da kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalanan bir kişi hastanede hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
16:51 - 29/04/2015 Wednesday
Güncelleme: 13:55 - 29/04/2015 Wednesday
IHA

Olay, Kavak ilçesinin Beyköyü Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 9 gün önce hayvan otlatırken sol kulağının arkasını ısıran keneyi fark eden 5 çocuk babası Ali A., kendisi keneyi çıkartmak isterken kenenin kafası kopup içeride kaldı.



Ancak bu durumdan haberdar olmayan Ali A., kimseye bir şey söylemedi. Pazartesi meydana gelen olayın ardından perşembe günü ateşlenen Ali A., Kavak Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Tahliller yapılıp eve gönderilen Ali A.'nın cuma günü hastaneye yeniden gelmesi istendi. Ali A., cuma günü ise KKKA şüphesiyle Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Dahiye Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi altına alınan Ali A.'ya yapılan tahlillerde KKKA hastalığı teşhisi pozitif çıktı. Tedavi altında bulunan Ali A., bugün hayatını kaybetti. Ali A.'nın Kavak ilçesinin Beyköy Mahallesi'nde toprağa verileceği öğrenildi.


Öte yandan, geçen yıllarda da aynı yerde yine bir kişinin kene ısırması sonucu KKKA hastalığından hayatını kaybettiği, ölen Ali A.'nın eşinin de daha önce yine KKKA teşhisi ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görüp taburcu olduğu belirtildi.

#kene
#keneden ölüm
#Samsun
9 years ago