|

Laboratuar hastaya geliyor

Artık hastanın tahlilleri için başka bir hastane ya da labaratuvara gönderilmesi durumu kalmıyor. Kamu hastanesinden hizmet alan hastalar önceden numunesini vermek için başka hastaneye yönlendiriliyordu. Fakat artık hasta muayene olduğu yerde numunesini veriyor. Hastaneye de o numuneyi doğru şekilde değerlendireceği yere iletmek kalıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:48 - 29/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneler Birliği Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Labaratuvarı bu birliğe bağlı İstanbul'un farklı bölgelerinde bulunan 11 hastane ve 10 semt polikliniğine hizmet veriyor. Merkez Labaratuvarı Biyokimya Koordinatörü Dr. Pınar Eker, “Günün belirli saatlerinde 11 hastaneden ve 10 semt polikliniğinden numuneler Merkez Labaratuvarı'na yönlendiriliyor ve hastanın başka yere gitmesine gerek kalmıyor” diyor.



GÜNDE 6 KURYE ÇALIŞIYOR


Her hastanede çekirdek labaratuvarlar bulunduğunu ve bu labaratuvaların acil olan her durumda ihtiyaca karşılık verdiğini söyleyen Dr. Eker devam ediyor: “Sadece acil olmayan numuneler ve ileri tetkikler 'Merkez Labaratuvar'a yönlendiriliyor. Günde 6 sefer ve toplam 21 merkezden kurye ile numuneler bize naklediliyor. Örneğin Şile Devlet Hastanesi'nde muayene olan bir hasta için doktoru ileri derecede bir tahlil istediyse eskiden hastanın sevki olsa da başka bir merkeze gelmesi gerekiyordu. Şimdi hasta bulunduğu hastanede numunesini veriyor ve o numune uygun şartlarda 'Merkez Labaratuvar' a aktarılıyor. Sonuç burada değerlendirilip dijital ortama aktarılıyor. Sonuç da hastanın ayağına geliyor.”



EVİNE YAKIN HİZMET


Dr. Pınar Eker yakında yürürlüğe girecek olan ve hastalara kolaylık sağlayacak yeni hizmetleri ile ilgili olarak da şunları söylüyor: “Hasta evine uzak bir merkezde muayene olabilir. Fakat hasta o gün aç değildir, ve ertesi gün numune vermesi gerekebilir. Bu yeni hizmetle hasta tekrar evine uzak merkeze gitmeden numunesini evine yakın merkezde verebilir. Sonuç dijital ortamda doktor ve hastaya iletilir.”


#erdoğan
#Pınar Eker
#İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneler Birliği
9 yıl önce