|

Menisküs tedavisinde 'Artroskopi' yöntemi

Sporcularda sıkça göründüğünden dolayı halk arasında 'sporcu hastalığı' olarak bilinen ön çapraz bağ yaralanmaları ve menisküs yırtıkları, tıptaki ileri gelişmeler sayesinde 'artroskopi' yöntemi ile artık kolay bir şekilde tedavi edilebiliyor.

Yeni Şafak
15:55 - 18/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 14:01 - 18/12/2014 Perşembe
IHA
Opr. Dr. Tarık Katırcı, halk arasında 'sporcu hastalığı' olarak bilinen ön çapraz bağ yaralanmaları ve menisküs yırtıklarının günümüzde kapalı ameliyat olarak bilinen artroskopi yöntemi ile tedavi edilebildiğini söyledi. Opr. Dr. Tarık Katırcı, "Operasyon sonrası hastalar için hem hastanede kalış süresinin kısa olması, hem ameliyattan sonra normale dönme ve işine gücüne dönüş süresinin kısa olması büyük avantaj sağlıyor. Diz içi problemlerinden en sık görüleni olan menisküs yaralanmaları ve menisküs yırtıkları günümüzde kapalı ameliyat olarak bilinen artroskopi yöntemi ile tedavi edilebilmektedir. Geçmişte yani artroskopik ameliyatlar yokken açık ameliyatlarla tedavi edilen menisküs yırtıklarının artık kapalı ameliyatlarla tedavi edilmesinin birçok faydası vardır. Her şeyden önce hastanın hem hastanede kalış süresinin kısa olması hem ameliyattan sonra normale dönme ve işine gücüne dönüş süresinin kısa olması büyük avantajdır" dedi.

Ameliyatın küçük bir delik açılarak yapıldığını söyleyen Opr. Dr. Tarık Katırcı, "Ameliyatının vücuduna daha az zarar verecek şekilde küçük delikten yapılıyor olması, oluşabilecek eklem sertliği ve enfeksiyon gibi komplikasyonları da önlemektedir. Hem sağlık açısından hem ekonomik açıdan yani hastanede kalış süresinin kısa olması nedeniyle daha fazla hastanın tedavi olabilme imkanı ülke ekonomisine de katkı yapacaktır. Kapalı ameliyatla (artroskopik cerrahi) menisküs yırtığı tedavisi geçmişte yapılan açık operasyonlara göre çok avantajlı ve faydalıdır" diye konuştu.


 
#menisküs
#Artroskopi
#sporcu hastalığı
9 yıl önce