|

Salgın söz konusu değil

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu grip salgını olduğu iddialarına ilişkin “Özellikle şubat sonu, mart başı itibariyle Avrupa’da vakalarda önemli bir artış oldu. Bizde de artış var. Buna rağmen herhangi bir salgından bahsetmemiz söz konusu değil’’ dedi. Müezzinoğlu, domuz gribi teşhisi konarak ölen hasta sayısının da 33 olduğunu belirtti.

Yeni Şafak
04:00 - 26/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 19:53 - 25/03/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu AA Editör Masası'nda son dönemde artan grip vakalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Geçen yıllarda yoğun pik dönemlerini yaşadıklarını ve bu dönemlerde özellikle geceleri, hafta sonları ilave hekim desteği koymak zorunda kaldıklarını belirtti.



YOĞUNLUK YOK


Bu yıl ise 20 gün öncesine kadara hiç gripten bahsedilmediğini belirten Müezzinoğlu, şunları kaydetti: "Ama özellikle şubat sonu mart başı itibariyle Avrupa'da da özellikle Fransa, Hollanda, İspanya'da vakalarda önemli bir artış oldu. Bizde de vaka sayılarında artış oldu. Bütün buna rağmen biz polikliniklerde haftasonları, nöbetçi ekip gruplarını artıralım, ilave hekim koyalım gibi yoğun poliklinik müracaatı yaşamadık.''



65 YAŞ ÜSTÜNDE TEHLİKELİ


Gribin, altında KOAH gibi akciğer hastalığı, böbrek ve karaciğer yetmezliği hastalıkları olan, özellikle 65 yaş üstü vakalarda çok ağır seyrettiğini belirten Müezzinoğlu "Geçtiğimiz hafta 11-12 olan, altında farklı sağlık sorunları olsa bile üzerinde H1N1 virüsü teşhisi koyarak ölen hasta sayısı bugün itibariyle 33 oldu" diye konuştu.



EN ÇOK İSTANBUL'DA


Ölümle sonuçlanan grip vaka dağılımının ülke genelinde çok dağınık olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, "En çok, 9 vaka İstanbul'da, sonra 7 ölüm vakasıyla Samsun'da, Erzurum'da, Sivas'ta, Mersin'de, Çanakkale'de var. Herhangi bir salgından bahsetmemiz söz konusu değil" dedi.



Alo Destek Hattı açıldı


Bakan Müezzinoğlu, uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar ve yakında hizmet vermeye başlaması planlanan danışma hattıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. 8 bakanlık ve ilgili kuruluşların katılımıyla bir yapı oluşturulduğunu, valiliklerce her ay il analizleri yapıldığını ve narkotimler kurulduğunu anlatan Müezzinoğlu, şunları kaydetti: “Biz Sağlık Bakanlığı olarak “ALO Uyuşturucuyla Mücadele ve Destek Hattı” telefon numarasını geçtiğimiz haftalarda 191 olarak aldık. 65 çağrı elemanın eğitimlerini yapıyoruz. Nisan sonu itibariyle en geç geçici veya geçiş dönemi çağrı merkezini kuruyoruz. Maliyeden aldığımız kadro, bu kadronun eğitimi ve ihale süreçleri 1 Temmuz'da tamamlanacak.”



Zamlar mayısta


Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinin artırılmasına ilişkin, üzerinde durdukları en önemli konunun nöbetlerdeki ücretlerin yüzde 50 oranında artışı olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Mart ayını geçtik kabul edersek, en geç mayıs ayından itibaren nöbet ücretlerindeki yüzde 50'lik artışı tüm hekimlerimize, sağlık çalışanlarımıza yansıtabileceğiz."




#Sağlık Bakanlığı
#Mehmet Müezzinoğlu
#grip
#salgın
9 yıl önce