|

1 öğretmene 138 öğrenci

Cihan
00:00 - 10/09/2008 Çarşamba
Güncelleme: 13:02 - 10/09/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
1 öğretmene 138 öğrenci
1 öğretmene 138 öğrenci

Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Yanıkçakır Köyü İlköğretim Okulu'nda 1 öğretmen 138 öğrenciye ders anlatıyor.

Yanıkçakır Köyü Muhtarı Nafiz Yıldırak, 5 sınıfta bulunması gereken öğrencilerin bir sınıfta ders işlemek zorunda kaldığını belirterek, "Köyümüzde 4 kadrolu öğretmen görünüyor fakat hiçbiri bu köyde yok. Bu öğretmenler kimdir nerededir bilmiyoruz, sadece Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gidip baktığımızda köyde 4 kadrolu öğretmen görünüyor. Ama biz 1 öğretmenle 138 öğrenciyi eğitmeye çalışıyoruz. Tek kişinin 138 kişiye verdiği eğitim ne kadar sağlıklı olur onu da bilmiyorum." dedi.



Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Ana-Kız Okuldayız Kampanyası'na da atıfta bulunan Nafiz Yıldırak, "Biz burada kızlarımızı güzelce okutamıyoruz ki, analarını nasıl gönderelim. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müracaatta bulunduğumuz zaman (En yakın zamanda öğretmen verilecek) diyorlar fakat her sene olduğu gibi en yakın zamanları ikinci dönemin sonları oluyor. Verecekleri öğretmenler de genelde vekil oluyor. Bunlar öğrencilere ikinci dönemden sonra pek fayda sağlayamıyor. Köyümde kadrosu bulunan ve başka yerde görev yapan 4 kadrolu öğretmenimi istiyorum çünkü bunlar benim köyümün hakkı ve devlet bunları köyüme vermiş. Öğretmenimiz 138 öğrenciyi 2 grup şeklinde alıyor. Aldığı her grup da 70 kişi. Bunlar sıralara bile sığmıyor. Ne yapacağımızı şaşırdık." diye konuştu.



Mutki Milli Eğitim Müdürü Mutlu Özden ise "Köyde 1 öğretmenin 138 öğrenciye baktığı doğrudur. Bu sıkıntılar Türkiye'nin birçok yerinde var fakat yapılacak son atamalardan sonra bu köyümüze öğretmen göndereceğiz. Buradaki bulunan sıkıntılar sene sonuna kadar devam edecek diye bir şey yok. En yakın zamanda sıkıntıları giderilecek." şeklinde konuştu.


16 yıl önce