|

100 bin TL ödüllü laptopun hırsızı yakalandı

Bahçelievler'de bir iş bulma şirketinden çalınan ve sahibinin geri getirilmesi halinde 100 bin TL ödül vereceğini açıkladığı laptopu çalan hırsızlık zanlısı yakalandı. Zanlının, Güngören''de iki ayrı iş yerinden bilgisayar çalarken güvenlik kamerasına yakalandığı ortaya çıktı.

İha
00:00 - 19/02/2013 Salı
Güncelleme: 19:13 - 19/02/2013 Salı
Yeni Şafak
100 bin TL ödüllü laptopun hırsızı yakalandı
100 bin TL ödüllü laptopun hırsızı yakalandı

İşyerlerinden dizüstü bilgisayar çalındığı ihbarını alan Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. İş yerlerinin güvenlik kameralarını inceleyen polis, görüntülerden eşkalini belirlediği Faik S.''yi (31) aramaya başladı. İl genelinde arama yapan güven timleri, şüpheliyi Bakırköy''de suçüstü yakaladı.

Sorgulanmak için emniyete getirilen Faik S.''nin 6 dizüstü bilgisayar çaldığı öğrenildi. Ayrıca şüphelinin 5 ayrı suçtan arandığı ve çaldığı dizüstü bilgisayarlardan birinin ''Çalınan laptopun içerisinde bizim çok değer verdiğimiz kodlar bulunmakta. Bu laptopu bize herhangi bir şekilde ulaştırırsa 100 bin TL''lik para ödülü veriyoruz'' diyen Ömer Gezer''e ait olduğu tespit edildi.

Öte yandan Güngören''de bulunan tekstil firmasına 18 Şubat tarihinde girerek laptop çalan hırsızın güvenlik kamerasına yakalandığı ortaya çıktı. Görüntülerde, şüphelinin masaları karıştırdığı görülüyor. Diğer bir görüntü de ise Güngören''de bulunan ilaç firmasına 12 Şubat tarihinde giren şüpheli ilk olarak koridorda görülüyor. Ardından danışma bölümüne gelen hırsız, masada duran dizüstü bilgisayarı çalarak olay yerinden uzaklaşıyor.

11 yıl önce