|

15 bin öğretmen daha atanacak

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Ağustos ayında 15 bin öğretmen atandıktan sonra Kasım ayında da atama yapılacak" dedi.

İha
00:00 - 20/03/2009 Cuma
Güncelleme: 19:24 - 20/03/2009 Cuma
Yeni Şafak
15 bin öğretmen daha atanacak
15 bin öğretmen daha atanacak

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Hüseyin Çelik, Ağustos ayında 15 bin öğretmenin daha atanacağını belirterek, Kasım ayında yine atama yapacaklarını söyledi.

Çelik, seçim çalışmaları için geldiği Adana'da yaptığı esnaf ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Çelik, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi AK Parti'nin durumunun sorulması üzerine, "Bütün Türkiye'de olduğu gibi Adana'da da AK Parti favori parti olacak. Bütün anketler gösteriyor ki, seçime katılan bütün partilerin toplamı AK Parti'ye yetişemiyor. Bunu ben söylemiyorum. Bunu dünyada ve Türkiye'deki saygın anket şirketleri söylüyor. Türkiye'de istikrara katkıda bulunmamız lazım.

CHP, MHP, DTP ve DP partilerinin hiçbiri iktidar olacak mecali yok. Böyle bir görüntüleri yok. Böyle bir niyetleri de yok. Onun için merkez idare ile yerel idare el ele verip, geçen dönemde olduğu gibi bu dönemde de Türkiye'de belediyeciliği çok farklı yönlere taşıyacağız. Kanaatimiz bu yöndedir ama taktir milletindir. Kimsenin iradesi bizim cebimizde değildir. Biz hizmetlerimizle, yaptıklarımızla halkın karşısına çıkıyoruz. Halk bunun taktirini kendisi verecek. Onu da sandıkta hep birlikte 29 Mart'ta göreceğiz" yanıtını verdi. Çelik, "AK Parti'nin gücünün artması ve devam etmesi, milletin gücünün artması ve devam etmesi demektir. Bugün halkın çocukları iktidardadır. Görünen köy kılavuz istemez. Fazla söze gerek yok. AK Parti eserleriyle ve yapıtlarıyla konuşuyor" şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun bundan sonra öğretmen ataması olup olmayacağı yönündeki soruya ise Bakan Çelik, Ağustos ayında 15 bin öğretmen daha atayacakları, Kasım ayında da bir atama daha olacağı yanıtını verdi.

15 yıl önce