|

15 Mart'ta telefonlar susuyor

İha
00:00 - 12/03/2008 Çarşamba
Güncelleme: 14:24 - 12/03/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
15 Mart'ta telefonlar susuyor
15 Mart'ta telefonlar susuyor

Türk Telekom'un aldığı sabit ücretin haksız kazanç olduğunu belirten TÜKDER Genel Başkanı Fikri Karagöz, vatandaşları 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü'nde sabit soyguna 'dur' demek için bir günlüğüne sabit telefonlarının fişlerini çekmeye çağırdı.


Dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyen TÜKDER Genel Başkanı Fikri Karagöz, İstanbul Beykoz Kaymakamlığı tüketici sorunları hakem heyetinden sonra sabit ücretin haksız olduğuna dair Yıldırım Kaymakamlığı tüketici sorunları hakem heyetinden de karar çıktığını açıkladı. Tüketici Zeki Gökmenoğlu'nun, Telekom'un aldığı sabit ücretin haksız ve hukuksuz olduğunu öne sürerek Yıldırım Kaymakamlığı ilçe hakem heyetine başvurduğunu anlatan Karagöz, "Hakem heyeti verilmeyen bir hizmet karşılığında alınan parayı Tüketicileri Koruma Kanunu ve Türk Medeni Kanununa aykırı bularak, bu uygulamanın iptaline ve bugüne kadar sabit ücret adı altında alınan paranın iadesine karar verdi. Türk Telekom, 15 gün içinde hakem heyetinin bu kararının iptali için dava açma hakkına sahiptir. Şayet Türk Telekom dava açarsa, tüketicilerimiz bu dava sonuçlanana kadar beklesin, hakem heyetlerine başvurmasın. Türk Telekom'un sabit ücret adı altında aldığı ücret haksız bir kazançtır. Her ne kadar İstanbul Beykoz Kaymakamlığı tüketici sonları hakem heyetinin tüketici lehine vermiş olduğu kararı, İstanbul 4. Tüketici Mahkemesi reddetse de, bu kamuoyunda milyonlarca tüketicinin vicdanında kabul görmemiştir. Bu konudaki mücadelemize devam edeceğiz. Haksız kazanç ve soygunlara 'dur' diyeceğiz. Bu sebeple 15 Mart Dünya Tüketiciler Gününde sabit soyguna 'dur' demek için bir günlüğüne sabit hat fişi çekeceğiz" dedi.


11. Geleneksel Tüketici Ödülleri'nin sahiplerini de açıklayan Fikri Karagöz, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve BESOB Başkanı Arif Tak'ın hizmet ödülüne layık görüldüğünü kaydetti. Olay TV'de 'Halk Meydanı' programıyla Şemsettin Şen'e 'televizyon programı ödülü', İnegöl Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı Burhanettin Aydınlı'ya 'başarılı kuruluş ödülü' verileceğini söyleyen Karagöz, Mastaş Makine Kalıp Sanayii'ne 'tüketici memnuniyetini ilke edinen firma ödülü', Hotel Kırcı'ya 'tüketici memnuniyetini ilke edinen kuruluş ödülü' ve Zeki Gökmenoğlu'na da 'bilinçli tüketici ödülü' verileceğini belirtti. Açıklamadan sonra Başkan Karagöz, sokaktaki vatandaşlara '15 Mart'ta sabit hat kullanmayın' yazılı el ilanlarını dağıttı.

16 yıl önce