|

28 Şubat iddianamesi kabul edildi

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen "28 Şubat" iddianamesinin 15 günlük değerlendirme süresi doldu.

Aa
00:00 - 6/06/2013 Perşembe
Güncelleme: 20:12 - 6/06/2013 Perşembe
Yeni Şafak
28 Şubat iddianamesi kabul edildi
28 Şubat iddianamesi kabul edildi

Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 174. maddesine göre, mahkemece, 15 günlük süre içinde iade edilmeyen iddianame, kabul edilmiş oldu.

Mahkemenin, iddianamenin kabulüne ilişkin zaptı yarın düzenleyeceği belirtildi.

İddianamede 103 sanık hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye iştirak" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet istenildi.

Dönemin hükümet ortağı DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ile İçişleri Bakanı Meral Akşener'in "mağdur" olarak yer aldığı iddianamede, eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, Teoman Rıza Güneri ve Şevket Kazan, kapatılan Refah Partisi'nin milletvekillerinden Şeref Malkoç ve Mehmet Bekaroğlu ile Fazilet Partisi'nden 1999'da milletvekili seçilen, ancak TBMM'de yemin edemeyen Merve Kavakçı, eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Bülent Orakoğlu'nun da aralarında bulunduğu 481 kişi "müşteki/mağdur" gösterildi.

Suç tarihinin, "8 Temmuz 1996 ve sonrası" olarak geçtiği iddianamenin "şüpheliler" kısmında eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, emekli Orgeneraller Çevik Bir ve Çetin Doğan ile emekli Tümgeneral Erol Özkasnak ilk 4 sırada yer aldı.

11 yıl önce