|

3 kişilik özel ekip Cem için Moskava'ya gitti

Münevver Karabulut cinayetinin zanlısı Cem Garipoğlu'nun Rusya'nın başkenti Moskova'da olduğunun kesinleşmesi üzerine Türk Emniyeti'nin oluşturduğu 3 kişilik özel ekip Cem'in peşine düştü. Cem Garipoğlu'nun tanınmamak için sık sık kılık değiştirdiği belirtildi

Ergün Çolakoğlu
00:00 - 20/06/2009 Cumartesi
Güncelleme: 03:28 - 20/06/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
3 kişilik özel ekip Cem için Moskava'ya gitti
3 kişilik özel ekip Cem için Moskava'ya gitti

Başı kesilerek vahşice katledilen Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun Rusya'nın başkenti Moskova'da olduğu kesinleşti. Emniyetin oluşturduğu 3 kişilik özel ekip de Cem'i yakalamak için bu kente gitti. Vahşi cinayetin üzerinden 108 gün geçmesine rağmen Cem Garipoğlu'nun hala yakalanamaması üzerine Emniyet, Cem'in yakalanması için özel ekip oluşturdu.

'HERŞEYİ YAPIYORUZ'

İçişleri Bakanı Beşir Atalay dün Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yeni binasının açılışı sırasında gazetecilerin, Cem'in yakalanması için yurtdışında özel bir ekibin görevlendirilip görevlendirilmediğini sorması üzerine “Zaten öyle ve ekip çalışıyor. Yurtiçi ve yurtdışında gerekli tüm çalışmalar yapılıyor. İnterpol aracılığıyla da gereken yapılıyor” dedi. Atalay'ın bu açıklaması Moskova'da olduğu bilgisi basına da yansıyan Cem Garipoğlu'nun yakalanması için 3 kişilik özel bir ekip oluşturulduğu ve bu kente gönderildiği iddialarını güçlendirdi. Cem Garipoğlu, bir süre önce Moskova'da annesi ve kızkardeşi ile Moskova Büyükelçiliği'nde görülmüş, ancak tanındığını anlayınca annesi ve kardeşi ile bölgeden hızla uzaklaşmıştı.

MAFYA KAÇIRDI

Moskova'da lüks bir villada kaldığı belirtilen Cem Garipoğlu'nun dışarı çıkarken daha dikkatli davrandığı, kılık değiştirerek tanınmamaya özen gösterdiği belirtiliyor. Bu arada alınan bilgiye göre Cem Garipoğlu önce deniz yoluyla Gürcistan'a, sonra da Abhazya üzerinden Moskova'ya geçti. Garipoğlu'nun Abhaz mafyası üyesi 'Adapazarlı Oğuz' lakaplı bir kişi tarafından kaçırıldığı ileri sürüldü.


Davranış notu 'pekiyi'

Cem Garipoğlu, ikinci dönem hiç okula gitmediği ve tüm derslerden sıfır aldığı için sınıfta kaldı. Bebek Özel Yeni Yıldız Lisesi'nin üçüncü sınıfında okuyan Cem Garipoğlu'nun devamsızlığı 5 Haziran 2009 Cuma gününe kadar 68 iş gününü buldu ve sınıfta kaldı. Kayıtlarda, Cem Garipoğlu'nun cinayetten bir hafta önce devamsızlık yapmaya başladığı görülüyor. Birinci dönem dersleri iyi olan ve teşekkür belgesi alan Garipoğlu'nun karnesinde göze çarpan en ilginç ayrıntı ise '100' olan 'Davranış Notu'.



15 yıl önce