|

Abant'a damgasını vuran söz!

Cihan
00:00 - 20/06/2009 Cumartesi
Güncelleme: 12:21 - 20/06/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Abant'a damgasını vuran söz!
Abant'a damgasını vuran söz!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'AKP diyen edepsizdir' çıkışı Abant Platformu toplantılarına damgasını vurdu. Erdoğan'ın bu çıkışının katılımcıların bazılarını etkilediği görüldü. Toplantıda Adalet ve Kalkınma Partisi'ne atfen yanlışlıkla 'AKP' diyen bazı katılımcılar 'Kendimi edepsiz hissediyorum' diyerek AK Parti kısaltmasını tercih etti. Bazılar ise AKP demeye devam etti.

Abant Platformu'nun bu yılki ikinci toplantısı dünkü oturumla başladı. Kulislerde ise Başbakan Erdoğan'ın 'AKP diyen edepsizdir' sözü tartışıldı. Abant katılımcılarından bazıları Erdoğan'ın neden böyle bir çıkış yaptığına anlam veremezken, Başbakan'a hak verenler de çıktı.

Toplantının bugünkü ilk oturumunda ise 'AKP' diyen bazı katılımcılar, daha sonra bu ifadeyi düzeltme ihtiyacını hissetti. Oturumun konuşmacılarından Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Siyasi Danışmanı Ali Yurttagül'ün 'AKP' dedikten sonra 'Özür dilerim AK Parti' şeklinde düzeltme yapması salonda gülüşmelere neden oldu. Konuşmasını 'Brüksel bakış açısıyla' hazırladığını ifade eden Yurttagül daha sonra Adalet ve Kalkınma Partisi için AK Partisi ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından söz alan Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Ferhat Kentel ise ağzından 'AKP' ifadesi çıkmasından hemen sonra, "İnanılmaz sinir bozucu bir şey, AKP dediğim zaman kendimi edepsiz hissediyorum" dedi. Kentel, daha sonra AK Parti demeyi tercih etti.

'Pardon ben de AKP dedim' şeklinde özür dileyen Abant Platformu Üyesi Cemal Uşşak da 'Biber sürecekler ağzıma' esprisini yaptı.

15 yıl önce