|

Adalet Bakanı Bozdağ'dan Twitter açıklaması

Anayasa Mahkemesi'nin verdiği Twitter kararının ardından Adalet Bakanı Bozdağ'dan açıklama geldi. Bozdağ, "Anayasa Mahkemesi'nin kararı en kısa zamanda yerine getirilmeli" dedi.

İha
00:00 - 2/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:16 - 2/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Adalet Bakanı Bozdağ'dan Twitter açıklaması
Adalet Bakanı Bozdağ'dan Twitter açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Twitter, verilen kararları, Türkiye'nin egemenlik haklarını tanımazsa, Türkiye de mahkeme kararlarını, hukuku tanıtan bir adım atar. Anayasa Mahkemesi verdiği bu kararla, yasağın ifade özgürlüğüne aykırı olduğunu söyledi. Mahkeme kararı bağlayıcıdır. Elbette bu mahkeme kararını ilgili kurumlar yerine getirecektir. Anayasa Mahkemesi'nin kararı en kısa zamanda yerine getirilmelidir" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara'nın Gündemi Programı'na konuk oldu. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Bozdağ, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Anayasa Mahkemesi'nin Twitter yasağının iptali yönündeki kararını değerlendiren Bozdağ, "Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karar, TİB'in yaptığı uygulamanın ifade hürriyetiyle ilgili olduğunu ve ihlal olduğunu tespit eden ve bu çerçevede yapılan uygulamanın kaldırılmasını öngören bir karardır. TİB daha önce mahkemelerin verdiği kararların uygulanmasını Twitter'dan istedi. Ama Twitter bu mahkeme kararlarını uygulamadı. Twitter, Türkiye'nin hukukunu tanımayan bir aymazlık içerisinde. ABD'de, Almanya'da bir mahkeme karar verdiğinde bu karara hemen uyuyor. Ama Türkiye'nin mahkemeleri karar verdiği zaman, Twitter bu kararların gereğini yerine getirmedi. İnsanlar, kendileri adına sahte hesaplar açıldığını iddia ediyorlar, kişilik haklarının, özel hayatlarının yok edildiğini iddia ediyorlar ve mahkemelere gidiyorlar. Mahkemeler, lehlerine karar veriyor ama bu kararı uygulayamıyoruz" ifadelerini kullandı.

"ANAYASA MAHKEMESİ'NİN KARARI EN KISA ZAMANDA YERİNE GETİRİLMELİDİR"

Anayasa Mahkemesi'nin kararının bağlayıcı olduğunu kaydeden Bozdağ, "Birileri 'Türkiye, Güney Kore'nin bulunduğu lige düştü' değerlendirmesi yaparken, öte yandan Türkiye'yi aşağılayan, Türkiye'yi küçümseyen bu hukuk tanımaz yaklaşımı eleştirmekten de kaçındı. Ben beklerdim ki, TİB'i eleştirirken, Twitter'ı da insan haklarını korumayan yaklaşımından dolayı eleştirsinler. 'ABD'deki mahkeme kararlarını uygularken, Türkiye'deki mahkeme kararlarını niye uygulamıyorsun' diye bir eleştiri yapmaları lazım. Ama maalesef, hükümet karşıtlığı nedeniyle, hep beraber AK Parti'nin üzerine saldırdılar. Ama Hükümetin ve TİB'in yaptığı şey bu ülkenin haysiyetini korumaktır. Twitter, mahkeme kararlarına uyarsa niye kapatalım? Twitter, verilen kararları, Türkiye'nin egemenlik haklarını tanımazsa, Türkiye de mahkeme kararlarını, hukuku tanıtan bir adım atar. Anayasa Mahkemesi verdiği bu kararla, yasağın ifade özgürlüğüne aykırı olduğunu söyledi. Mahkeme kararı bağlayıcıdır. Elbette bu mahkeme kararını ilgili kurumlar yerine getirecektir. Anayasa Mahkemesi'nin kararı en kısa zamanda yerine getirilmelidir" diye konuştu.

10 yıl önce