|

Albay Çiçek'e “Bizim Mahkeme” tahliyesi

Tutuklama kararını veren 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne kritik atamayla Albay Çiçek'in tahliyesinin ilk adımı atıldı. Avukatlarının yaptığı itirazı görüşen mahkeme, akşam saatlerinde Çiçek'in tahliyesini kararlaştırdı

00:00 - 2/07/2009 Perşembe
Güncelleme: 01:58 - 2/07/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Albay Çiçek'e “Bizim  Mahkeme” tahliye
Albay Çiçek'e “Bizim Mahkeme” tahliye

Albay Dursun Çiçek, avukatlarının itirazı üzerine akşam saatlerinde tahliye edildi. Çiçek, Ergenekon Savcıları tarafından sorgulandıktan sonra gece yarısı tutuklanmış ve askeri cezaevine gönderilmişti. Çiçek'in tahliye süreci şöyle gelişti:

Dün İstanbul Adalet Komisyonu Başkanlığı ilginç bir atama gerçekleştirdi ve yapılan baskılar üzerine 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne kritik bir atama gerçekleştirdi. Mahkemeye Beşiktaş Adliyesi'nde görevli Faik Saban'ı geçici görevle atadı.

Bu atama gerçekleşir gerçekleşmez, Albay Dursun Çiçek'in avukatları tahliye istemini içeren itirazını verdiler. 14. Mahkemenin Başkanı ise hızla hareket ederek, Ergenekon savcılarından tutukluluk halinin itirazıyla ilgili mütaala istedi. Normalde mütaala için iki gün süre bulunmasına karşın Başkanın ısrarı üzerine Ergenekon Savcıları'ndan alel acele mütaala alındı. Ardından mahkeme, sanığın tutuksuz yargılanması için tahliye kararı verdi.

Ergenekon Operasyonu kapsamında yapılan aramalarda Avukat Serdar Öztürk'ün ofisinde Albay Çiçek'in imzasıyla “İrticayla Mücadele Eylem Planı” başlığı altında bir belge bulunmuştu. Sivil Savcılık, devletin istihbarat örgütlerinden gelen bilgiler ışığında Albay Çiçek'in Ergenekon Örgütü üyesi olduğuna kanaat getirmiş ve “tutuklanma” istemiyle Çiçek'i mahkemeye sevketmişti. Mahkeme yaptığı inceleme sonucunda savcılığın talebine uyarak Çiçek'i tutuklamıştı.


15 yıl önce