|

Ankara'da başörtüsü eylemi

Cihan
00:00 - 6/10/2007 Saturday
Güncelleme: 15:23 - 6/10/2007 Saturday
Yeni Şafak
Ankara'da başörtüsü eylemi
Ankara'da başörtüsü eylemi

Ankara Sıhhiye Abdi İpekçi Parkında "Ağlamak Çare Değil, Susmak Yakışmaz" sloganıyla hareket eden ve "İnanca Saygı Başörtüsüne Özgürlük" için eylem yapan Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu, 87. eylemini yaptı.

Basın açıklaması öncesi, Gazi Üniversitesindeki 'perukla bile derse alınmama' olayı ile 'iftar saatinde kantinlerin kapalı tutulması' protesto edildi.

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu adına açıklama yapan Mazlumder Ankara Şube Başkan Yardımcısı Murat Ekinci, kimsenin Allah'ın koyduğu farzları yasaklama hakkına sahip olmadığını belirterek, "Özgürlüklerin önündeki engeller bir an önce kaldırılmalı." dedi. Ekinci, başörtüsü yasağının kaldırılması ve mücadele azimlerinin daha fazla olması gerektiğine işaret etti.

Eylemciler "Direniş Adalet Özgürlük", "Haydi Kızlar Okula Okuldan Atılamaya", "Zulme Karşı Omuz Omuza", "İnsan Haklarıyla İnsandır", Başörtüsü Allahın Emridir" yazılı pankart ve dövizler açtılar.

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu, Mazlumder Ankara Şubesi - Özdevsen - İHH Ankara Şubesi - İLKDER - KADBİR, Anadolu Gençlik Derneği - ASDER - Tüketiciler Birliği ve Vahdet Vakfı'ndan oluşuyor.

17 years ago