|

Antalya yine Venedik oldu!

Şiddetli her yağmur sonrası adeta Venedik'e dönen turizmin başkenti Antalya'dan yine bildik manzaralar...Sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış sel ve su baskınlarına neden olduğu şehirde evlerinde ve iş yerlerinde mahsur kalan 300 kişi kurtarıldı. Özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesini su basması nedeniyle hastalar başka hastaneye nakledildi.

Aa
00:00 - 15/04/2013 Pazartesi
Güncelleme: 13:41 - 15/04/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Antalya yine Venedik oldu!
Antalya yine Venedik oldu!

Kentte sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış ve dolu nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Yollardaki su birikintileri nedeniyle otomobiller yolda kaldı. Otomobillerin içinde mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye ve polis ekiplerince kurtarıldı. 

Konyaaltı ilçesi Toros Mahallesi'ndeki bir evin bahçe duvarı şiddetli yağış nedeniyle çöktü, Kanal Mahallesi'ndeki bir apartmana yıldırım düştü. Hürriyet Caddesi Duraliler Mahallesi'ndeki derenin taşması sonucu cadde trafiğe kapatıldı. 

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, sabah saatlerinden itibaren metrekareye 69 kilogram yağış düştü. Kent merkezinde ise bu rakamın 33 kilogram olduğu bildirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, yaptığı açıklamada, özellikle Konyaaltı ve Kepez ilçelerinden ev ve iş yerlerinden su baskını konusunda yoğun ihbar aldıklarını söyledi. 

İhbarlara 50 ekiple yetişmeye çalıştıklarını anlatan Pehlivan, "300'ün üzerinde ev ve iş yerinden su baskını ihbarı aldık. Caddelerde de yoğun su birikintileri mevcut. Vatandaşların mümkün olduğunca trafiğe çıkmamalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

Hastanenin yoğun bakımını su bastı

Merkez Kepez ilçesindeki Akdeniz Şifa Hastanesi'nin yanındaki sulama kanalı, etkili yağış nedeniyle taştı. Taşkın sonucu hastanenin zemin katında bulunan yoğun bakım ünitesini su bastı. Hastane görevlilerinin yardım istemesi üzerine bölgeye çok sayıda ambulans gönderildi.

Süleyman Demirel Bulvarı, ambulansların hastaneye gelişini hızlandırmak amacıyla bir süre trafiğe kapatıldı. Ünitede tedavi gören 34 hasta, görevlilerce ambulanslara taşındıktan sonra çevredeki hastanelere sevk edildi.

300 kişi mahsur kaldı

Antalya'da sabah saatlerinde başlayan dolu ve şiddetli yağış nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Antalya'nın Kepez ve Konyaaltı ilçelerinde etkili olan yağış nedeniyle evleri su bastı, çok sayıda vatandaş evlerinde ya da araçlarında mahsur kaldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağışta özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesi ile 600 ev ve iş yerini su bastığını, yaklaşık 300 kişinin evlerinde ya da araçlarında mahsur kaldığını söyledi.

Hastanedeki hastaların tahliyesini yaptıklarını ve farklı hastanelere naklettiklerini dile getiren Pehlivan, evlerinde ve araçlarında mahsur kalan insanların da kurtarıldığını kaydetti. Pehlivan, etkili yağış nedeniyle 150'si itfaiye memuru 700 personelin görev yaptığını bildirdi.

Yağış doğu ilçelerine kayıyor

Antalya Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Necip Doğan, sabah saatlerinden itibaren Antalya merkeze metrekareye 72 kilogram, Nebiler Mahallesi ile Kaş ilçesine bağlı Çaldır köyüne metrekareye 76 kilogram, Dağbeli mevkisine de metrekareye 51 kilogram yağış düştüğünü söyledi.

Yağışların akşam saatlerinden itibaren Antalya'nın doğu ilçelerine kayacağını ifade eden Doğan, yarından itibaren de ili terk edeceğini ve sıcaklığın artacağını bildirdi. Doğan, hafta içinde yağış beklemediklerini kaydetti.

11 yıl önce
default-profile-img