|

Arızalanan TIR'ı tamir ederken can verdiler

Bağcılar'da kum taşıyan TIR sürücüsü, aracı arızalanınca yol kenarına çekti. Sürücüyle ona yardım için duran arkadaşına buzda kayan TIR'ın altında kaldı

İstanbul
00:00 - 18/02/2008 Pazartesi
Güncelleme: 01:14 - 18/02/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Arızalanan TIR'ı tamir ederken can verdiler
Arızalanan TIR'ı tamir ederken can verdiler

Tamer Başol yönetimindeki 39 DA 794 plakalı kum yüklü TIR, TEM Otoyolu Bağcılar mevkiinde Ankara istikametine seyir halindeyken arızalandı. Aracı yolun kenarına çeken Başol, TIR'dan inerek kontrol etmek istedi. Bu sırada Başol'un arkadaşı olduğu öğrenilen Selahattin Duymaz, beraber yola çıktıkları Başol'un aracının yolda arıza yaptığını görünce, kullandığı 39 AE 159 plakalı kum yüklü TIR'ı yolun sağına çekerek yardım etmek istedi.


Selahattin Duymaz ve Tamer Başol yol kenarındaki TIR'ın arızasını gidermeye çalışırken, yine arkadaşları olan Seçkin K'nın kullandığı 39 DC 489 plakalı kum yüklü başka bir TIR bu kişilere çarptı. Duymaz ve Başol olay yerinde can verdi. Seçkin K. ise gözaltına alınarak 100. Yıl Polis Merkezi'ne götürüldü. Zanlının ifadesinde, “9 TIR kum taşıyorduk. Araçları arızalanmış, görünce frene bastım, ancak buzlu yolda TIR'ım kaydı, kaza meydana geldi” dediği öne sürüldü.


16 yıl önce