|

'Asker köpek taşımaz'a üsteğmen dayağı

Antalya Akseki'de İlçe Jandarma Komutanı'nın karısına, yanındaki askere köpek taşıtmaması gerektiğini söyleyen 62 yaşındaki Necip Hacıgüzeller, uyarısının bedelini ağır ödedi. Üsteğmen Tolga Yetişkin, asker gönderip karakola getirttiği yaşlı adamı yumrukladı. Hacıgüzeller suç duyurusunda bulundu.

Bilal Çetin
00:00 - 6/10/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:22 - 6/10/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
'Asker köpek taşımaz'a üsteğmen dayağı
'Asker köpek taşımaz'a üsteğmen dayağı

Antalya'nın Akseki ilçesi eşine “Askere köpek taşıtamazsın” dediği için İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Tolga Yetişkin'in yaşlı bir adamı karakola çağırarak dayak atmasıyla çalkalanıyor. Daha önce bir banka şubesini de basarak olay çıkaran Üsteğmen Yetişkin'in davranışı tepkilere neden olurken, dayak attığı Necip Hacıgüzeller savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Olay 2 Ekim günü Akseki'de çarşıda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Akseki İlçe Jandarma Komutanı Tolga Yetişkin'in eşi Eda Yetişkin çarşıda gezerken yanında bulunan askere süs köpeğini taşıttırıyordu. O sırada yoldan geçen Necip Hacıgüzeller, (62) Eda Yetişkin'in yanındaki askere süs köpeğini taşıttırmasına “Köpek taşımak için üniforma giymedi” diyerek tepki gösterdi.

BENİMKİ MASUM BİR UYARIYDI

Necip Hacıgüzeller, olayı Yeni Şafak'a şöyle anlattı: “Çarşıda gezerken komutanın eşininin yanındaki askerin köpek taşıdığını gördüm. Bu gururuma dokundu. Hanımefendiye 'Bu çocuklar buraya askerlik yapmaya ve nöbet tutmaya geldi. Sizin köpeğinizi taşımak için üniforma giymediler. Üniformalı bu askere köpek taşıtamazsınız' diyerek tepkimi dile getirdim. Hanımefendi askerle birlikte arabaya binerek oradan uzaklaştı. Benimkisi sadece masum bir tepki ve uyarıydı. Askerleri çok sevdiğim için tepki gösterdim.”

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Hacıgüzeller, olayın ardından İlçe Jandarma Komutanı Tolga Yetişkin'in kendisini karakola çağırttığını belirterek “Çarşıda eşime laf atmışsın” diyerek kendisine bağırdığını anlattı. 'Üniformalıya köpek taşıtamazsın' dediği Yetişkin'in kendisine vurduğunu anlatan Hacıgüzeller, hastaneye giderek kendisine atılan dayağı raporla tespit ettirdiğini ve savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.




'Karakola aldırıp iki yumruk salladı'

Hacıgüzeller, kendisini Karakola çağıran İlçe Jandarma Komutanı Tolga Yetişkin ile arasında geçen olayı şöyle anlattı: “İki asker gelerek beni komutanın çağırdığını söylediler. Gelmezsem zorla götürüleceğimi ifade ettiler. Ben de karakola gittim. 'Çarşıda benim eşime laf atmışsın' diyerek bana bağırdı. Ben de 'Senin eşin üniformalı askere köpek taşıtıyordu. Bir Türk vatandaşı olarak benim bu olaya karışma hakkım vardır. Üniformalıya köpek taşıtamazsın' dedim. Bunun üzerine bana iki yumruk salladı. Hastaneye giderek dayağı raporla tespit ettirdim.”


Alay komutanı 2 kez özür diledi

Olayın ardından Antalya Valisi ve Antalya Jandardma Alay Komutanı'nın olayla ilgili aradıklarını belirten Necip Hacıgüzeller, “Alay komutanı iki defa arayarak özür diledi” dedi. AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı olduğunu belirten Necip Hacıgüzeller, “Ancak olayın hiçbir siyasi boyutu yoktur. Ben siyasi kimliğimle değil, vatandaş olarak tepkimi gösterdim. Her Türk vatandaşı aynı tepkiyi gösterirdi” dedi.



16 yıl önce