|

Baba taktik

Ergenekon'un darbe planlarında görev alan gazeteci Mustafa Balbay'ı babasının uyardığı ortaya çıktı. Levent Ersöz'le sohbet eden Balbay şöyle diyor: 'Babam da 'Dikkat et, Genelkurmay Başkanı saf değiştirdi' dedi'

Behçet Güngör
00:00 - 27/03/2009 Cuma
Güncelleme: 23:07 - 26/03/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Baba taktik
Baba taktik

Ergenekon'un darbe planlarının ayrıntılarıyla anlatıldığı ikinci iddianamede Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'le görüşmelerinden ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Balbay, emekli Orgeneral Şener Eruygur'un tüm darbe planlarında yeralan Levent Ersöz'le sohbetinde şöyle konuşuyor: 'Babam da 'Dikkat et, Genelkurmay Başkanı saf değiştirdi' dedi.'

LEVENT ERSÖZ KİLİT İSİM

Ergenekon'un darbe planlarının ayrıntılarıyla anlatıldığı ikinci iddianamede Jandarma İstihbarat eski Daire Başkanı Levent Ersöz'ün kilit rol oynadığı ortaya çıkarken, Mustafa Balbay'la 23 Aralık 2003'te yaptığı görüşme dikkat çekiyor. Balbay, AK Parti'nin seçimlerdeki başarısını Cezayir'deki FİS'in seçim başarısına benzeterek, "Cezayir olayını söylüyorsunuz, genel seçimleri kazandılar ama ondan sonrası mümkün değil" diyor. Balbay'ın bu sözleri üzerine Ersöz, Cumhuriyet'in 'Genç Subaylar Rahatsız' başlıklı haberle ilgili konuşuyor.

BUNLARIN HEPSİNİ KESECEKSİN

İddianamede konuşma şöyle: "Bu sırada Mustafa Balbay'ın "babam arıyor geçen gün, oğlum kendine dikkat et diyor, Genelkurmay Başkanı onlara dönmüş diyor" dediği, Levent Ersöz'ün de bunların hepsinin kesilmesini gerektiğini, hayat hakkı tanınmaması gerektiğini, yoksa yeniden hortlayıp kendilerini ortadan kaldırabileceklerini söylediği."

KOMUTANLAR DEMOKRAT

Balbay yeni darbe planları hakkında Ersöz'e bilgi verirken, yeni yapılacak darbenin ne kadar gerekli olduğuna işaret ediyor. Balbay "Birisinde emekli vatandaş arıyor, tabii ben diyor 1960'ı gördüm, 1970'i gördüm, 1980'i gördüm. Şu ülkemizde şu birkaç ayına bakıyorum, fakat en geçerli darbe bu dönemki darbe diyor, insan olabilir de bu sistem içerisinde nasıl olabilir, bütün tartıştığımız konu burada" şeklinde konuşuyor. Ersöz ise konunun rejim tartışması olduğunu belirterek 'Silahlı Kuvvetler eskisi değil ki yani kimileri demokrasiye bağlı bir topluluk var... herkesin gönülden bir sızı hissetmesi var, herkes dolunca benim yaptığım gibi bunların hepsini keseceksin, bir daha başa geçmeyecekler" diyor.



15 yıl önce